28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

A Mi Hazánk követelései a Magyar Posta felé

A mai napon Lantos János tartott sajtótájékoztatót a Mi Hazánk Mozgalom nevében a Magyar Posta székháza előtt.

A párt a kelebiai tragédia kapcsán hívta fel a figyelmet arra, a posta helyzete egyre tarthatatlanabbá válik. Miután részvétüket fejezték ki a kelebiai posta vezető hozzátartozói felé, Lantos részletesen kifejtette, milyen állapotok uralkodnak a posta berkein belül.

Három fő ponton követelnek azonnali és radikális beavatkozást:

  1. A szakszervezetekkel karöltve, a postai dolgozókat is széleskörűen bevonva állapodjanak meg egy jelentős béremelésről, mely méltó a postás hivatáshoz és tisztességes megélhetést biztosít. Mégpedig ne évekre lebontva, hanem azonnal.

  2. Szüntessék meg azt a gyakorlatot, hogy íróasztalok mögül rajzolják meg a postások kézbesítési járatait, ugyanis a jelenlegi gyakorlat az, hogy azok túl vannak terhelve, sok esetben nem lehet teljesíteni 8, csak akár 10-12 óra alatt. Továbbá ésszerű munkaszervezést követelnek valamennyi munkakörre a postán belül.

  3. Sürgetik, hogy azonnal szüntessék meg az értékesítési kényszert, a postásoknak ne kelljen kötelezően különféle pénzügyi termékeket árulniuk, főleg ne lehessen erre hivatkozva fenyegetni kirúgással és megalázni őket emberi mivoltukban.

A sajtótájékoztató az alábbi videón tekinthető meg:

A kelebiai tragédia és a Magyar Posta tarthatatlan helyzete

Közzétette: Mi Hazánk Mozgalom – 2020. január 10., péntek

 

További híreink

Tóth Bertalan szerint az MSZP nem lábtörlő

Kemény János

Online aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk: kerüljön vissza a börtönbe a Deák téri gyilkosság gyanúsítottja

Varga Lilla

Horvát nyaralás után dolgozott a koronavírusos orvos Gyulán FRISSÍTÉS: közleményben reagált a kórház

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben