13.3 C
Budapest
2022. október 3., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

A Mi Hazánk nem csak elítéli, de ha rajta fog múlni fel is számolja az állatkínzást!

– Nagy port kavart a közelmúltban egy salgótarjáni állatkínzás, melyet egy telepi fiatalkorú követett el. Egy macskával kegyetlenkedett, melynek az lett a vége, hogy teljes erőből vágta az állatot az aszfalthoz, melynek következtében az állat kimúlt. Az esetet a haverjai vették fel videóra, mely a világhálóra is kikerült, ahol nagy port kavart. A minap hasonló eset látott napvilágot szintén a nógrádi megyeszékhelyen, amikor egy másik hírhedt környéken, a Zöldfa úton találtak egy megkínzott, mellkason lőtt macskát. Szerkesztőségünk utána járt az eseteknek és rendkívül érdekes és felháborító dolgokat tudott meg az utca emberétől – írja a Palóc Hírnök. Folytatás alább.

Az egykor szebb napokat is megélt Acélgyári út a régi ipartelep vezető beosztású dolgozóinak volt a lakhelye, melyet az utca elején még sorompó is védett, s méltán volt Salgótarján egyik legelitebb utcája, mely több köznevelési intézménynek is helyet adott. Ilyen például a Petőfi Sándor Általános Iskola is, mely egykor a helyi elit gyerekeinek szolgált a tanulási intézményéül. Mára ez is hozzáromlott az utca közegéhez, és még a jó érzésű, normális életet élő utcabeli cigány emberek is elviszik máshová innen a gyerekeiket.

Ők is elítélik magát az állatkínzást is, de olyan is előfordult, hogy ugyanaz a 6-8 fős társaság embereket is kiszemelt magának zaklatás céljából. A legdurvább esetek például azok voltak, amikor a kegyetlenkedő állatkínzók vérdíjat tűztek ki egy állatmentő fejére, vagy amikor az ominózus esetet elkövető O. Ruben egy osztálytársát úgy megverte az előbb említett oktatási intézményben, hogy az intenzíven szorult kezelésre. A betámadások, lejmolások napi szintűek voltak, egészen addig, amíg az állatkínzás hatására az elkövető és családja nem költöztek el. Persze nem messzire, csak az előbb említett Zöldfa útra, ahol – bizonyára véletlen egybeesés- az újabb állatkínzás történt.

A fentebb említett tettek és személyek a politikusokat is elérték és többen állást foglaltak az üggyel kapcsolatban. A helyi lakos Berki Sándor, az LMP országgyűlési képviselője közleményt adott ki, ahol nem az elkövetőt, hanem a Mi Hazánk pártot és annak elnökét szidta, s erre kontrázott rá a szintén cigány származású Lőcsei Lajos, a Momentum szintén zenész képviselője, aki szerint az elkövetett bűncselekménynek nincs színe, csak egyesek akarják azt barnára festeni.

Harmadikként pedig megszólalt mai sajtótájékoztatóján, melyet az első állatkínzás helyszínén tartott, az elkövető lakása előtt Dócs Dávid, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, aki ugyancsak Nógrádi származású.

A sajtótájékoztatót ketten tartották a helyi szervezet vezetőjével, Molnár Lászlóval, aki kitért a felelős állattartás hiányára, a városvezetés következménynélküliségére és a napi szintű tengernyi hasonló problémára, melyet Salgótarjániként maga is megtapasztal.

Dócs, aki volt polgármester is, kifejtette, hogy pártja nem csak elítéli, de fel is számolja az állatkínzást, amint olyan pozícióba kerül, mely a jövőben nem kizárt a választásuk utáni rohamos erősödésüket tekintve.

Szerinte az ilyen tettekre szórakozásból képes “torz alakok”-nak semmi keresnivalója nincs a társadalomba, hiszen ahogy a jelenlegi példa is mutatja, ma egy állattal, holnap egy emberrel kegyetlenkednek, vagy végeznek az ilyen emberi mivoltukból kivetkőző garázdálkodók. Kitért arra is, hogy képviselőtársainak nem védeni kéne a saját etnikumukhoz tartozó elkövetőt, hanem elejét venni az ehhez hasonló, napi szintű cselekményeknek. Nem azon kéne ajvékolni, hogy egyesek negatív kontextusban megemlítették az elkövető származását is, hanem inkább azon, hogy ennyit ért az integrációra fordított, számolatlanul sok milliárd forint. A helyszínt szemügyre véve hozzátette, hogy valószínűleg az ott tapasztalható igénytelenségről, retekről, mocsokról, a kóbor állatokról, a levágott és vasba leadott kerítésről sem az ott lakók, hanem valaki más tehet.

Az irónia mellett persze ez tényszerű és igaz állítás is, hiszen szerinte legalább ugyanannyira hibás a baloldali városvezetés és a jelenleg regnáló fidesz kormány is abban, hogy ez a fajta életvitel ennyire elterjedhetett, divatba jöhetett és retorzió nélkül működhet mindmáig. Szerinte van megoldás, csak a problémákat nem a szőnyeg alá kell söpörni, hanem ki kell mondani és meg kell oldani. Véleménye szerint a hasonló bűncselekményt elkövetőket azonnal rács mögé kell juttatni, a rendet pedig rendszerszinten kell visszavezetni ebbe az országba, mert ha sokáig tétlenek maradunk, akkor már nem lesz hova visszavezetni. A telepeket és putrikat szerinte nem milliárdokkal kell támogatni, hanem a jogaik helyett a kötelességeikkel kell szembesíteni a társadalmi normákkal szembe menőket, hiszen látható, hogy az előző módszerek nemhogy nem működtek, de csak eszkalálták a fennálló problémát. Ezekből a szubkulturális környezetekből olyan rétegek nőnek fel, akiknél az állatkínzás, a bűnözés, az igénytelen életmód, a munkakerülés, a megélhetési gyermekvállalás nem szitokszó, nem elítélendő, de annál inkább követendő.

„A békés egymás mellett élés nem a problémák kimondatlanságától fognak megoldódni, hanem az azokra hozott közös megoldásoktól, melyre etnikumtól függetlenül minden tisztességes, becsületes, jó érzésű embernek égető szüksége van.”

– zárta gondolatait Dócs.

További híreink

Trianon 100 – Felhívás az önkormányzatokhoz és a médiához

Dunai Tibor

Nem bírnak magukkal beilleszkedőék Százhalombattán – a helyi magyarok megszerveznék saját védelmüket

Faragó Dániel

Van másik- tovább mutálódott az omikron és más elfeledett variánsok is bevetésre várnak

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben