15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A Mi Hazánk nyomán dönthet a védettségi igazolványról az Alkotmánybíróság

A védettségi igazolványról dönthet az Alkotmánybíróság a Mi Hazánk által szervezett tömeges panasz nyomán.

Az Alkotmánybíróság közölte, hogy megkezdte a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos alkotmányjogi panaszok érdemi vizsgálatát, miután „az elmúlt két hónapban nagyszámú alkotmányjogi panasz érkezett az Alkotmánybírósághoz”. A Mi Hazánk Mozgalom május 1-jén tette közzé letölthető beadványmintáit a védettségi igazolvány miatti diszkrimináció ellen tiltakozva, arra kérve mindenkit, hogy tömegesen tegyenek alkotmányjogi panaszt az alapjogok megsértése miatt, s a felhívás sikeresnek bizonyult, széles körű társadalmi felháborodás övezi a védettségi igazolvány kötelezővé tételét.

Az Alkotmánybíróság döntésére várhatóan a nyári ítélkezési szünetet követően kerül sor. A Mi Hazánk Mozgalom már április végén, egyedüli pártként jelezte alkotmányossági aggályait a kormány védettségi igazolvánnyal összefüggő egyes rendelkezéseivel kapcsolatban, és azok alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését kérte.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint elfogadhatatlan az is, hogy bizonyos munkahelyeken kötelező lesz az oltás, inkább az oltások valódi következményeiről kellene beszélni. Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után! Aki fél a vírus kockázatától, magát beoltathatja, de bármilyen erőltetés vagy diszkrimináció elfogadhatatlan.

A Mi Hazánk semmilyen lezárást nem tud támogatni, a kormány eleget ártott így is a gazdaságnak, rekordméretű az államadósság.

-zárja közleményét Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

További híreink

Negyvenkét éve tért haza a Szent Korona

Szabó Norbert

Állatkínzás miatt felfüggesztett szabadságvesztés

Dunai Tibor

Több uniós tagállam az oktatási intézmények újranyitását tervezi

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen