21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Sport

A Mi Hazánk támogatja, a Jobbik kineveti a magyar olimpiát (videó)

Dúró Dóra azonnali kérdésében állt ki a magyar olimpia ügye mellett a parlament legutóbbi ülésnapján ahol emlékeztetett arra, hogy a rendezés melletti két fő ellenérv (korrupció, gazdasági megtérülés) továbbra is fennállnak, de megfelelő stratégiával az ezekből adódó problémák kezelhetőek. 

“Öt Orbán-kormány sem elég az ötkarikás játékok megpályázásához?”

-tette fel a kérdést a Mi Hazánk képviselője.

A Mi Hazánk elnökhelyettese arról biztosította a kormányt, hogy legerősebb ellenzéki pártként támogatnának egy társadalmi vitát, de a sikeres rendezéshez politikai akarat kell.

Dúró mikrofonjába Lukács László hangja is belehallatszott, de sajnos itt nem a Tankcsapda front, hanem a Jobbik perememberéről van szó, aki jól kivehetően azon kezdett el élcelődni, hogy a Mi Hazánk a legutóbbi felmérés alapján 9%-kal a legjobban áll az ellenzéki térfélen. Lukács egyébként Jakab Péter utolsó csatlósának számít, vehemensségével talán az éppen előtte ülő, jelen állapot szerint frakcióvezető Jakabnak akart imponálni.

A számok…

Dúró Dóra a gazdasági érveken és a megtérülésen túl fontos tényezőként említette a lelki, nemzetstratégiai jelentőségű társadalmi élmény megteremtését.

Válaszában Orbán Balázs azzal kezdte, hogy Magyarország már az első nyári játékokon is versenyzett és elkötelezettek vagyunk a sport iránt. A politikai igazgató jórészt egyetértett Dúró felvetéseivel, de burkoltan arra panaszkodott, hogy a valaha meglévő politikai egység néhány éve a baloldal miatt felbomlott.

Dúró Dóra szerint az elmúlt évek sikeres hazai sportrendezvényei a közvéleményt is az ügy mellé tudják állítani. Orbán Balázs arra nem reagált, hogy milyen feltételek mellett tudná a kormány tevőlegesen támogatni a rendezést, de megítélése szerint az elmaradt pályázatnak minden magyar a kárvallottja lett.

(nyitókép:MTI)

 

További híreink

Gaudi szerint jogellenesen járt el a rendőrség a Dohány utcában a kegyeleti megemlékezőkkel szemben

Kemény János

Mi Hazánk: Ne csináljanak Gyöngyöspatát Józsefvárosból

Kemény János

A 95%-ban magyar lakosú Csíkszentdomonkoson le kell szedni a magyar feliratokat

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen