7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

A Migration Aid vádaskodása alaptalan és becsmérlő

A kéziásóval készült alagutakat nem a földikutyák ássák a határkerítés alatt. Nem is a rendőrök.

A migrációt segítő civil szervezet szerint” a múlt héten felfedezett járat alig nagyobb a környéken élő földikutyák alagútjainál, azon nem férne át egy felnőtt ember.” Azt is vitatják, hogy ilyen üreget észrevétlenül ki lehet ásni a jól őrzött határszakaszon.

A tények azonban makacs dolgok. Az alagút körülbelül 40 centiméteres átmérőjű kijáratát 2020. június 5-én 0 óra 10 perckor akkor vette észre a Magyar Honvédség járőre és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség szolgálatirányítója, amikor az azt ásó ember feje kibukkant a föld alól – rácáfolva ezzel az összeesküvés-elméletek gyártóira. A járőrök a szerb oldalra visszamenekülő mintegy 6-8 főt nem követhették. A területen egyébként azért volt a szokásosnál is nagyobb határőrizeti jelenlét, mert a térségben erős migrációs mozgást észleltek a kamerák.

Éppen a Migration Aid ­– saját kifejezésükkel élve – „silányul propagandaeszközzé”, amikor közösségi odalán ugyanezzel vádolja az Alaptörvényben meghatározott feladatait végző magyar rendőrséget.

Határőrizeti feladataink ellátása nem „asszisztálás”; kollégáink kitartó munkával garantálják hazánk és az Európai Unió külső határainak védelmét.

Az alagutak kiásása kapcsán újra felvetett kérdésekre egyébként már tavaly választ adott a rendőrség, amint az itt, az egyik tavaly felfedezett járat mellett tartott helyszíni sajtótájékoztatón is elhangzott. Az illegális migránsok módszerei változatosak, próbálnak átmászni a kerítésen, átvágni azt, és előfordul, hogy kézi erővel kiásott, belső támasztószerkezet nélküli alagutakon keresztül próbálnak bejutni az országba. A járőrözés folyamatos, ennek köszönhetően az alagutakat többször már azelőtt felfedeztük, hogy azokat használatba vették volna.

Ez azért is fontos, mert a járatok életveszélyesek a készítőikre, használóikra.

MTI

 

További híreink

Wass Albert szobrának avatásán DK-s aktivisták próbáltak zavart kelteni Csepelen

Dunai Tibor

Ezrek tiltakoztak a Mi Hazánk rendezvényén a kötelező oltás ellen

Faragó Dániel

Fél kézzel csavarta ki Fekete-Győr

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben