8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A NASA vezetője szerint nem lehet kizárni a koronavírus laboratóriumi eredetét

A NASA élén álló Bill Nelson volt floridai demokrata szenátor bizarr megjegyzéseket tett Kínáról és a koronavírus-járvány okozta válságról egy online beszélgetésen – háborog a hvg.hu.

A NASA élére kinevezett egykori demokrata szenátor szerint nem lehet elvetni azt a feltételezést, miszerint a kínai koronavírus valójában egy laboratóriumból indult a nyugati gazdaságokat romba döntő útjára.

Nelson felszólalásában nem hivatalos jelentésekre hivatkozott, majd figyelmeztetett:

az USA-nak szemmel kéne tartania Kínát.

Rámutatott, a kommunista ország űrkutatási törekvéseiben is egyre agresszívebb.

Noha a WHO szerint “nem valószínű”, hogy a Covid-19 mesterséges eredetű lenne, azt azért ők is elismerték, hogy a kínai állampárt a legkevésbé sem segítette az Egészségügyi Világszervezetek szakértőinek vuhani vizsgálatait, ezáltal pedig semmilyen érdemi információhoz nem jutottak.

A laboratóriumi teóriát erősíti az a közelmúltban napvilágot látott jelentés is, mely szerint a világjárvány kirobbanása előtt néhány vuhani víruskutató “covid-gyanús” tünetekkel került kórházba.

Fotó: Getty Images

További híreink

Elfoglalta a trónt Naruhito japán császár

Szabó Norbert

Európa Tanács: ha az apa férfi, az anya nő, az “alááshatja” a jogállamiságot

Irányi Dániel

Minden második ukrán ellenzi a kettős állampolgárság bevezetését

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen