17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

A Pfizer mégsem elég jó az indiai variáns ellen

Izraeli mérések szerint a Pfizer/BioNTech vakcina kevésbé hatékony a koronavírus indiai mutánsa ellen. SARS-CoV-2 koronavírus delta esetében csak 64%-ban akadályozza meg a megfertőződést. 

A súlyos megbetegedéseknek ugyan elejét veszi, de az izraeli egészségügyi minisztérium elmúlt hetekben rögzített adatai szerint a delta variáns megjelenése előtt 94,3 százalékban védett a koronavírus okozta betegségtől (Covid-19) az oltás, az új változat esetében azonban ez az arány 64 százalékos.

Az Indiából eredeztetett delta variáns okozta negyedik járványhullámban sok, oltással védett ember is megfertőződött Izraelben.

A minisztérium szerint múlt pénteken az új fertőzöttek 55 százaléka oltott volt.

Izraelben ezért a gyülekezési tilalom bevezetését fontolgatják, egyelőre főként a zárt térben együtt tartózkodó, oltatlan gyerekek számának korlátozása került szóba.

(illusztráció:portfolio)

 

További híreink

Amerikai igazságügyi miniszter: bizonyítékaink vannak rá, hogy az Antifa szítja az erőszakos cselekményeket

Szabó Norbert

Brüsszelben vízágyúkkal oszlatták a tüntetőket (videó)

Varga Lilla

Bujkálni kényszerül egy holland tanár az iszlamista terrort kifigurázó karikatúra miatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen