35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt

A posta vezérigazgatója szerint megszűnt a munkaerőhiány, a postások nem hisznek neki

Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója a Népszavának adott interjújában mesélt a koronavírus elleni védekezésről, cége létszámproblémáinak megoldódásáról és a hazai csomagpiac kilátásairól – írja a Telex.

Az interjúból kiderült, hogy a postai dolgozók kézhez kapták az augusztus elején kiharcolt béremelésnek megfelelő új munkaszerződéseiket, illetve bérüket. Ez a fejlesztés nagyjából 8 milliárd forintba kerül a postának. Magyarországon a posta költségeiben 70 százalékot jelent a személyi ráfordítás, az osztrák postánál csak 50 százalékos ez az arány.

– A járvány pozitív hatása, ha lehet ilyet mondani, hogy a cég munkaerőproblémái megszűntek, immár csak annyi betöltetlen állás van a 28 ezer fős társaságnál, ami egy ilyen méret mellett óhatatlanul fellép – fogalmazott Schamschula.

Korábban állandó jelleggel arról lehetett hallani, hogy a Magyar Posta hatalmas munkaerőhiánnyal küzd. Erről meggyőződhetett bárki, aki járt egy-egy postahivatal közelében, ugyanis az év minden napján ott feszült a molinó, “új munkatársakat keresünk” üzenettel.

Portálunk több, jelenleg is aktív postai dolgozót is megkérdezett, akik nevüket sajnos nem vállalták. Azonban egybehangzóan állították, a vezérigazgató állításai nem felelnek meg a valóságnak.

Az interjúban elhangzik, hogy mintegy 10 százalékkal csökkent a posta bevétele. Ezt egyébként többen vitatják, de úgy látják, még ha így is lenne, az egy emberre eső munka ettől nem lett kevesebb. Ellenkezőleg, mivel járatokat vontak össze, statisztikailag ugyan valóban úgy tűnik, hogy megszűnt a munkaerőhiány, a valóságban azonban ez nem igaz.

– Ennyi hazugságot, csökkentett óraszám, dupla munka, nincs munkaerőhiány? Érdekes, mert mint helyettes, három helyre kellett volna mennem
– jelentette ki egy postai dolgozó.
Egy másikuk arról beszélt, jelenleg 30 nap szabadsága ragadt bent, mert egyszerűen nem tudja kivenni, nincs helyettese.
De volt, aki csak gúnyosan csak annyit mondott, a vezérigazgató láthatóan képben van a cég helyzetével, megérdemli az 5 milliós fizetést és a 2,5 milliós prémiumot, no meg az egyéb térítéseket, illetve postást sem látott még életében, nemhogy postai munkanapot…

(A fotón Schamschula György – Béres Márton / Népszava)

További híreink

Liberális rettegés az ATV-ben – “a Mi Hazánkat sajnos nem lehet semmitől eltiltani”

Faragó Dániel

Ráduly Istvánt javasolja az RMDSZ Kovászna megyei prefektusnak

Varga Lilla

Többen meghaltak egy Burkina Fasó-i jószágvásár elleni támadásban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben