18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

A rendőrség a TASZ és a határsértők helyett a mezőőröket érzi veszélyesnek- nyílt levél

A napokban értesültem arról, hogy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet bejelentésére a rendőrség eljárást indított az ásotthalmi mezőőrök ellen – kezdi nyílt levelét Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke.

A TASZ azt kifogásolta, hogy a mezőőrök fellépnek az illegális migránsokkal szemben, ami önmagában felháborító, de megengedhetetlen az is, hogy a rendőrség egyből elindította a vizsgálatot. 

A médiában megjelent hírek szerint a TASZ nem feljelentést csak bejelentést tett, a rendőrség azonban megindította a vizsgálatot egy olyan társszerv ellen, amely folyamatosan és eredményesen segíti a rendőrség illegális migrációval szemben folyatott munkáját. 

A magyar kormány folyamatosan azt hangoztatja, hogy fel kell lépni az illegális migrációval szemben. Véleményem szerint nagyon rossz üzenete van annak, ha a magyar állam nem áll ki azon rendvédelmi szervek mellett, akik az ország tisztességes állampolgárainak életét, vagyonát védik. A TASZ ezzel a tevékenységével aláássa az ebben dolgozók morálját, csökkenti működésük hatékonyságát – véli Pakusza, aki az alábbi kérdésekre vár választ Pintér Sándor belügyminisztertől:

– Ön szerint bűncselekmény-e az illegális határátlépés?
– Egyetért-e azzal, hogy a rendőrség megindította a vizsgálatot?
– Ön szerint tényleg probléma-e, hogy az ásotthalmi mezőőrök fellépnek az illegális migrációval szemben?
– Tervez-e a jövőben lépéseket tenni annak érdekében, hogy a TASZ tevékenységét korlátozzák?

 

További híreink

Konzervatív példaképek Kis Grofótól Fásy Ádámig – Szakács Árpád írása

Irányi Dániel

Elcsaltak egy 17 éves lányt azután ketten is megerőszakolták

Dunai Tibor

Rendkívüli: terrortámadás már Bécsben is – cikkünk folyamatosan frissül (videó)

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen