13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A rezsimegszorítások miatt online oktatásra állhatnak át az iskolák

Egyre több intézmény fontolgatja, hogy ősztől átáll online oktatásra a rezsiköltségek emelkedése miatt. A Népszava információi szerint az ELTE Természettudomáyi Kara novembertől márciusig tervezi a távoktatást. Hiába igényeltek ugyanis támogatást fűtéskorszerűsítésre, nem kaptak. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a döntés nem váratlan, sőt: ősztől megszaporodhat az online oktatást választó intézmények száma, főleg a vidéki kistelepüléseken – derült ki az ATV Híradójából.

A kormány Covid-ámokfutásával is óriási károkat okozott az oktatásban. Rengeteg gyermeket akkor kényszerítettek a négy fal közé, mikor a közösségek a leginkább hozzájárultak volna az egészséges szociális fejlődésükhöz. A koronavírus hisztéria (egyelőre legalább úgy néz ki) lecsillapodott, ám a Fidesz talált más módot az oktatási intézmények ellehetetlenítésére.

Sok vidéki tanintézménynél ugyanis már most a közelgő fűtési szezonra gondolnak.

Vannak olyan általános iskolák melyek kifejezetten nehéz helyzetbe kerülnek a kormány rezsimegszorításai miatt.

Egy megkérdezett szülő az ATV Híradójának elmondta,

ha fát kell gyűjteniük ahhoz, hogy a gyermekeik ne fázzanak az iskolában, akkor elmennek és fát gyűjtenek.

A baranyai kistelepülésen élő édesapa hozzátette, a kislánya szeptemberben kezdi az első osztályt és már most, az iskolakezdés előtt azt hallotta, hogy nem lesz pénze több környékbeli iskolának sem arra, hogy fűteni tudjanak, így az intézmények online oktatásra állhatnak át.

A felsőoktatás sem kivétel

A meglehetősen furcsa „piaci árak” az egyetemeket is nehéz helyzetbe sodorhatják. A Népszava értesülése szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen bezárhatják a legnagyobb rezsikiadásokkal működő Természettudományi Kart, az oktatás pedig online formában lesz novembertől egészen 2023 márciusáig. A kar vezetése tiltakozik a döntés ellen, szerintük ugyanis szükség van a jelenléti oktatásra, ám a dékán közölte: nincs választása.

Kiemelt képünk illusztráció

 

További híreink

Tíz évet kapott a “nőjét” nadrágszíjjal megfojtó, majd a kertben elásó szegedi leszbikus

Irányi Dániel

Több civil halottja van a török hadsereg iraki légicsapásainak

Kiss Albert

„A fehér faj eltörlése sosem volt még ennyire sürgető”

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben