22.7 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

A román prefektus ígéretei

A kormányprogram gyakorlatba ültetését és a nemzetiségek békés együttélésének biztosítását tartja fő feladatának az új Kovászna megyei prefektus, Todor Iulian-Constantin az Agerpres beszámolója szerint.

A tisztségbe iktatása alkalmából mondott beszédében az új prefektus leszögezte, az illetékes intézményeknek támogatniuk kell a megye sokszínűségéből adódó kulturális és szellemi értékek kifejezésre juttatását és fejlesztését. Todor Iulian-Constantin hangsúlyozta továbbá a méltóság és az egymással szembeni tisztelet fontosságát. Nem utolsósorban a többségnek mindig megértéssel és tisztelettel kell viszonyulnia a kisebbséghez a területi vagy társadalmi berendezkedés valamennyi szintjén, biztosítva az állampolgárok nemzeti, kulturális, nyelvi és vallási identitásának kinyilvánítását és fejlesztését, az egyenlőség és diszkriminációmentesség elve alapján – fogalmazott.

Hozzátette, figyelemmel fogja követni az alkotmány és a törvényi előírások, rendeletek, kormányhatározatok és egyéb jogszabályok egységes alkalmazását és tiszteletben tartását a megye intézményei és a helyi hatóságok szintjén.

Nem képzelgünk azonban, ha azt gondoljuk, ezek csak szavak, és nem feltétlenül fogják tettek követni, figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, ám természetesen mi örülnénk a legjobban, ha tévednénk.

(www.szekelyhon.ro nyomán)

További híreink

Colin Powell sürgeti az amerikaiakat, hogy ne szavazzanak Trumpra

Dunai Tibor

Montenegróban is legális lett az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolata

Kiss Albert

Drábik János: “ütött a történelmi cselekvés órája”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben