17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

A szerbek valamiért nem kérnek a NATO-tagságból – inkább hadsereget fejlesztenek

Szerbia katonailag semleges marad, és nem csatlakozik a NATO-hoz. A szerb államfő, Alekszandar Vucic hozzáfűzte: a szerb hadsereget mindenképpen fejleszteni szükséges – jelentette a TASZSZ.

A Moszkvával jó kapcsolatokat ápoló Belgrád az egyetlen a közép-kelet-európai országok közül, amely nem vált, és nem is kíván a nyugati katonai szövetség tagjává válni. Ezt azt is jelenti, hogy a térség országai közül Szerbia lehet az egyetlen, amelyre Oroszország nem tekint barátságtalan országként. Szerbiában NATO-csapatok és hadianyagok sem fognak áthaladni, így rájuk nem vonatkozik az orosz védelmi miniszter kijelentése miszerint az ilyen területek (repterek, fegyverraktárak) mostantól hadicélpontok.

Oroszországnak az egyik fő követelése, hogy Ukrajna se legyen NATO-tag, illetve az Észak-atlanti Szerződés Szervezete ne telepítsen hadieszközöket Ukrajna területére.

Egyébként Belgrád támogatja Ukrajna területi integritását. Erről a szerb államfő korábban beszélt. Akkor sajnálatát fejezte ki az Ukrajnában történtek miatt, ugyanakkor hangsúlyozta: Szerbiának nem érdeke, hogy bármilyen szankciót vezessen be Oroszországgal szemben- teszi hozzá az index.

További híreink

“Köszi tesóm, már van új autó”- üzeni az idős asszonyt elütő kocsiban ülő rejtett erőforrás

Faragó Dániel

Magyarország 2020: megvették, futtaták, kizsákmányolták, megalázták

Szabó Norbert

Boszniai iszlám vezető: nem osztható fel az ország

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen