5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld

A támadás minden pillanatára emlékszik a megtámadott újpesti rendőr

Napról napra jobban van a múlt csütörtökön Újpesten megkéselt rendőr, aki maga mesélt róla: a támadás minden pillanatára emlékszik – hangzott el az M1 aktuális Híradójában.

A tudósítás szerint a rendőr – akit tízszer szúrt meg a támadó – saját lábán ment le a 6. emeletről. A férfi elmondta: végig eszméleténél volt. Látta mennyi vér ömlik belőle, rádión szólt, hogy küldjenek mentőt. Majd édesanyját is felhívta, akinek azt mondta:

ne haragudj, de meg fogok halni.

A 26 éves férfi úgy véli, társát lelkileg jobban megviselték a történtek. Úgy fogalmazott: “minden nap el fogom neki mondani, hogy nekem ő a hősöm”.

A december 24-én reggel történtekről még aznap délelőtt tájékoztatott Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Elmondta:

Mint ismert, december 24-én reggel több bejelentés érkezett a rendőrségre egy hangoskodó férfiról, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

A zavartan viselkedő férfi minden előzmény nélkül a kiérkező rendőrökre támadt, és egy késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, a 26 éves őrmestert. Társa, a 23 éves őrmesternő válaszul fegyvert rántott, és több lövéssel ártalmatlanította a 35 éves délegyházi támadót, aki a helyszínen életét vesztette.

A megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

A 23 éves nőt rövidesen kiengedték, míg társa 26-án hagyhatta el az intenzív osztályt. Aznap M1-nek Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főigazgatója az M1-nek azt mondta: a 26 éves rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani. Szakértők szerint a férfi életét kolléganőjének köszönheti, aki még éppen időben cselekedett.

FOTÓ: KONCZ MÁRTON – ORIGO

További híreink

Elesett a kisvárdai kórház is- több szakrendelés leállt

Faragó Dániel

Karácsonyék miatt 115 millió forintra büntették a BKV-t

Dunai Tibor

21 hónapos gyermek zuhant le az erkélyről

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen