-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

A teltházas magyar stadionokra hivatkozva riogatnak a “negyedik hullámmal” a szlovákok

Bár Magyarországon nem nagyon beszél róla senki, Pozsonyban kifejezetten aggódnak a keddi Eb-meccs járványügyi következményei miatt – írta meg a Telex.

Igencsak alábbhagyott az utóbbi hetekben a vírus miatti rettegés, amit – valamiért – az országok vezetői nem néznek jó szemmel. A napokban Orbán beszélt “3 millió potenciális beteg emberről”, akiket jólenne mielőbb beoltani. Mindeközben a szlovákok a teltházas stadionokban látják a vírus újabb gócpontját, melyet egyébként korábban már a japánok is megcáfolták, de a Covid-19 kapcsán mégis kit érdekelnek a tények?

A szlovák egészségügyi minisztérium mindenesetre azt kéri, jelentkezzen mindenki, aki kint volt a Puskásban, még ingyenes PCR-tesztet is adnak.

Nem mulasztanak el emlékeztetni, hogy Portugáliában “nagyon aggasztóan megugrott” a fertőzések száma, mindez “pont akkor”, amikor több százan jöttek Budapestre, hogy a maszk nélküli telt házas meccsen szurkoljanak.

A szlovák egészségügyi minisztérium attól tart, hogy

a keddi magyar–portugál Eb-meccs bedurranthatja a koronavírus indiai (hivatalos nevén delta) variánsának elterjedését a régióban,

többek között Szlovákiában is. Magyarországról nem is beszélve.

A szlovák minisztérium szerint “ébernek kell lenni”, hiszen hiába jó a helyzet Magyarországon, Portugáliában már hódít az indiai mutáns, és “közeleg a negyedik hullám”.

A pozsonyi Sme arról ír, hogy a budapesti focimeccs egy új járványgóc lehet, hiszen sok portugál szurkoló érkezett a meccsre, a zsúfolásig telt stadionban (az Eb-helyszínek közül egyedül a magyar kormány vállalta a telt házat) pedig szinte mindenki maszk nélkül szurkolt.

Azt már nem teszik hozzá, hogy a járványgörbe éppen abban az időszakban volt a csúcson, mikor még az utcán is maszkot kellett húzni, illetve a legszigorúbb korlátozások voltak érvényben.

Fotó: MTI

További híreink

Mi Hazánk: ne büntessék a kistermelőket

Kemény János

Oltatlanokra vadászó “lelkes önkénteseket” keresnek Ausztriában

Irányi Dániel

Megszűnik az ingyenes lakossági parkolás a VIII. kerületben

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen