36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld Sport

A Tour de France törlését nem, de a halasztást fontolgatják a szervezők

A Tour de France törlését nem, a halasztását viszont fontolgatja a koronavírus-járvány miatt a francia országúti kerékpáros körversenyt szervező Amaury Sport Organisation (ASO) sajtóértesülések szerint.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál beszámolója emlékeztetett: május 15-ére várható döntés arról, megrendezik-e az eredeti időpontban, június 27-től július 12-ig a Tourt, vagy későbbre halasztják. A nézők nélküli Tour de France lehetőségéről beszélő francia sportminiszter szavaira reagálva Christian Prudhomme versenyigazgató nemrég leszögezte, “zárt kapus” biztosan nem lesz az idei viadal.

A tokiói olimpia jövő nyárra halasztásával felmerült a lehetőség, hogy néhány héttel eltolva akár az ötkarikás játékok eredeti helyére is kerülhetne a francia körverseny, amely a következő verseny a nemzetközi szövetség (UCI) naptárában a World Tour-viadalok közül. A legmagasabb kategóriájú versenyekből eddig 18 maradt el, köztük az év első háromhetese, a Giro d’Italia, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték volna.

Korábban Ivan Cortina, a Bahrain McLaren kerekese vetette fel annak lehetőségét, hogy a három nagy körversenyt – a Tour és a Giro mellett az augusztus 14-én induló Vuelta a Espanát – közösen rendezzék meg. Az indítvány mellé állt a világbajnoki ezüstérmes olasz Matteo Trentin – Valter Attila csapattársa a CCC-nél -, aki 21 szakaszos viadal képét vázolta fel, amelyből egyformán 7-7 etap zajlana Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban.

“A közös újrakezdés jegyében Rómából rajtoló, Madridon keresztülhaladó és Párizsban záruló Grand Tour-verseny kiváló lehetőség lenne egyesíteni az embereket egy ilyen szörnyű időszak után” – fogalmazott akkor Trentin.
A Tourhoz hasonlóan a Vueltát is az ASO rendezi, a Giro szervezője ugyanakkor az RCS Sport.

MTI

További híreink

Többet keres egy focista a Videotonnál, mint a Bundesligában?

Szabó Norbert

Az amerikai külügyminiszter szerint “több jelentős bizonyíték” van arra, hogy a vírus egy kínai laborból ered

Szabó Norbert

Obama: mélyült az amerikai társadalom megosztottsága az elmúlt években

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben