4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A Twitter tartósan felfüggesztette Donald Trump fiókjának használatát

A Twitter péntek éjjel immár tartósan, határozatlan időre felfüggesztette Donald  Trump amerikai elnök fiókjának használatát. Az indok: fennáll a veszély, hogy Trump további erőszakot szít.

A microblog portál szerdán egyszer már felfüggesztette Trump fiókját, de akkor csak fél napra, miután Donald Trump hívei megostromolták az amerikai kongresszus épületét azt követően, hogy Trump gyújtó hangú beszédet mondott. Az erőszakos behatolás során öt ember életét vesztette, egy rendőr, és négyen Trump-hívei közül.

A Twitter – pénteki közlése szerint – alaposan megvizsgálta Trump szerdai üzeneteit, és úgy találta, hogy azok közül kettő nagy valószínűséggel erőszakra, bűntettekre bátorította a leköszönés előtt álló elnök híveit.

Trump több Twitter-üzenetben megalapozatlan vádaskodással hergelte támogatóit – ismételten az elnökválasztás elcsalását hajtogatta -, és arra buzdította őket, hogy vonuljanak a Capitoliumhoz.

A Facebook és az Instagram közösségi portál csütörtökön szintén felfüggesztette határozatlan időre Trump oldalának használatát hasonló okokra hivatkozva.

(Forrás: MTI – Kép: fox13now.com)

További híreink

Népszavazást kezdeményez a Mi Hazánk az LMBTQ-propagandáról

Kemény János

Meghalt 108 éves korában “az allergia nagyapja”

Kiss Albert

A Pécsi pride már közegészségügyi kockázatot jelent

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben