4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Kárpát-haza

A vajdasági magyarok eszme- és társadalomtörténetéről tartanak online konferenciát

A vajdasági magyarok eszme- és társadalomtörténete (1945–1989) címmel tartanak szeptember 19-én, szombaton online konferenciát vajdasági magyar kötődésű társadalomkutatók, filozófusok, irodalmárok és történészek.

A konferencia témái szorosan kapcsolódnak azokhoz a tanulmányokhoz, amelyek a 2018-ban megjelent, Losoncz Márk és Rácz Krisztina által szerkesztett A vajdasági magyarok politikai eszmetörténete és önszerveződése 1989–1999 és az ugyanők szerkesztette, 2019-ben megjelent A jugoszláviai magyarok eszme- és politikatörténete 1945–1989 tanulmánykötetekben láttak napvilágot, olvasható a vajma.info portálon.

Előadást tart: Dévavári Zoltán, Bakos Petra, Rácz Krisztina, Kocsis Árpád, Roginer Oszkár, Horváth György, Losoncz Márk, Beretka Katinka, Vukman Péter és Zakinszky-Toma Viktóra.

A konferencia, amely a Magyar Tudományos Akadémia Domus Alapítványának támogatásában részesült, a koronavírus-járvány miatt Zoom alkalmazáson keresztül lesz követhető. Az ezzel kapcsolatos részletek és a tanácskozás programja ITT olvasható.

(Forrás: vajma.info – Fotó: thinkstock.com)

További híreink

Székelyudvarhelyi zászlóbírság: nem hagyják magukat, fellebbeznek és gyűjtést szerveznek

Varga Lilla

Új köntösben pompázik a kárpátaljai Nagydobrony tanodája

Varga Lilla

Fejszével a kezében próbált bejutni egy férfi a szlovák parlamentbe

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben