26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A venezuelai elnök szerint jó ötlet lenne rakétákat vásárolni Irántól

Nicolás Maduro venezuelai elnök szombaton – egy nappal azt követően, hogy Kolumbia megszellőztette: Caracas iráni rakéták beszerzésére törekszik – arra az álláspontra helyezkedett, hogy ez jó ötlet lenne.

Irán és Venezuela kapcsolata egyre szorosabb, amit az Egyesült Államok nem néz jó szemmel. Teherán májusban gázolajjal segítette ki az évek óta súlyos gazdasági, társadalmi és politikai válsággal küzdő Venezuelát.

“Erre még nem is gondoltam. Erre nem gondoltunk” – mondta a rakétavásárlással kapcsolatos hírekre Maduro, majd utasította védelmi miniszterét, hogy egyeztessen Iránnal, milyen, eladásra kínált kis, közepes és nagy hatótávolságú rakétáik vannak. Viccesen hozzátette: a tervet szigorúan titokban kell tartani.

Iván Duque kolumbiai elnök pénteken úgy nyilatkozott, hogy Maduro iráni rakéták beszerzésére készül, és orosz, valamint fehérorosz gyártású fegyvereket adhat át kolumbiai gerilláknak.
A Reuters hírügynökség megjegyezte: viszonylag kevéssé valószínű, hogy a venezuelai kormány rakétákat vásárolna, mert az alapvető élelmiszer- és üzemanyag-ellátás is gondokat okoz az országnak.

Forrás: MTI

További híreink

Űrhajósok adtak tanácsokat a kis térben töltött hosszú idő átvészeléséhez

Dunai Tibor

Az államtitkárok fizetése is nőtt, nem csak a képviselőké

Irányi Dániel

Putyin a palesztin egység fontosságát hangsúlyozta Abbásznak

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben