23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

A világjárványra fókuszált a pápa újévi köszöntőjében

Újévi videóüzenetében Ferenc pápa arról beszélt, mélységesen elszomorítja, hogy sokan a kijárási korlátozások idején utaztak el az ünnepek idején, míg mások szenvednek.

A katolikus egyházfő szerint nem tudjuk, mit tartogat számunkra 2021, de amit közösen megtehetünk, az az, hogy egy kicsivel több erőfeszítést tegyünk az egymás iránti gondoskodásra.

Újévi videóüzenetében Ferenc pápa arra figyelmeztetett: mindig ott a kísértés, hogy csak a saját érdekeinket tartsuk szem előtt – írja a Reuters nyomán a hvg.hu.

Az egyházfő intelme elsősorban a világjárvány miatt elrendelt korlátozásokkal függ össze. A pápát ugyanis megfogalmazása szerint mélységesen elszomorította, hogy sokan a kijárási korlátozások idején utaztak el az ünnepek idején, miközben mások szenvednek. A pápa elítélte azokat, akik külföldre menekültek szórakozni a lezárások elől, mivel ezzel semmibe veszik beteg embertársaikat.

További híreink

Bejrúti robbanás – Lemond a libanoni kormány

Dunai Tibor

Donald Trumpról nevezhetnek el egy tavat Szerbia és Koszovó határában

Varga Lilla

Az EU hat hónappal meghosszabbította az Ukrajnával szembeni szankciókat

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen