17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Tudomány

A WHO is elismerte, az omikron variáns meglehetősen enyhe tüneteket okoz

Rekordszámú, több mint 8500 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Horvátországban. Szlovéniában szintén az omikron variáns okozza a járvány ötödik hullámát. Szakértők szerint mindkét országban az ünnepi összejövetelek gyorsíthatták fel a vírus terjedését. Közben az Egyesült Államokban megdőlt az egy napon belül regisztrált új fertőzöttek számának rekordja – írja összefoglalójában az ATV Híradó.

A WHO vizsgálatai alapján kijelentette, egyre több bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy az omikron variáns jóval enyhébb tüneteket okoz, mint a korábbi mutánsok.

“Egyre több kutatást látunk, amelyek arra mutatnak, hogy az omikron a felső légutakat fertőzi, és a koronavírus többi variánsától eltérően nem okoz súlyos tüdőgyulladást”

– jelentette ki a szervezet egyik vezető szakértője. Tehát, voltaképpen egy intenzívebb megfázásról beszélünk.

Náthától pánikol a világ

Ezek a náthára utaló tünetek azonban annyira megrémisztették a kormányokat, hogy egyik vezető a másikra licitálva fosztaná meg saját népét szabadságjogaitól. Azt tegyük hozzá, hogy sajnos a Covid-rettegők ebben feltétel nélkül támogatják kormányukat.

Franciaországban a Rothschild-bankárból faragott elnök, Emmanuel Macron úgy fogalmazott:

“kifejezetten bosszantani akarja az oltatlanokat” addig, amíg be nem oltatják magukat.

Az elnök szavai akkora felháborodást váltottak ki a nemzetgyűlésben, hogy a képviselők szerdára virradó éjjel felfüggesztették az oltási igazolásról szóló törvénytervezet vitáját.

Csehországban több ezer tűzoltó, mentő és rendőr indított el petíciót a kötelező oltás ellen, amire a kormány a létfontosságú területeken dolgozókat kötelezné. Hazánkban ugyanez könnyedén átment, a legtöbben engedtek a zsarolásnak, és beoltatták magukat, a többiek elhagyták a pályát, jelentős létszámhiányt okozva.

Az Egyesült Államokban annyian kapták el a náthát okozó vírust, hogy a chicagoi tanári szakszervezet tagjainak többsége bepánikolt, és megszavazta, hogy visszatérjen az online oktatás az iskolákban.

További híreink

Drágábbnak tűnik a bevásárlás egy osztrák Lidlben, mégis a magyarok járnak rosszabbul

Irányi Dániel

Csecsenföldön temették el a francia tanárt lefejező gyilkost

Varga Lilla

Donald Trump kitart a perek mellett, újabb jogászt kért fel

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen