3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
HírekKiemelt

Ahol tizenhatszor villant a penge – helyszíni riport a festői szépségű Pilismarótról

Pilismarót egy gyönyörű település a Duna-kanyarban, nem messze Esztergomtól, a Visegrádi-hegységhez tartozó hegyek lábánál. Fekvése folytán sokan járnak ide kikapcsolódni, többek hétvégi házakkal is rendelkeznek, látszólag tökéletes az idill, azonban néhány hete beárnyékolta egy tragikus esemény a szűk 2 ezer lélekkel bíró falu életét. Ennek igyekeztünk utánajárni.

Az első híradások arról szóltak, egy férfi 16 késszúrással sebesített meg egy másikat a helyi dohánybolt előtt. A helyiek között gyorsan híre ment, hogy B. Norbert lehetett az, kinek szülei is kerültek már összetűzésbe a törvénnyel, azt beszélik, korábban gyakran törtek fel hétvégi házakat. Tudomásunk szerint az elkövető édesanyja, B. Erzsébet is büntetett előéletű. Az eddigi információk arról szólnak, ugyan életveszélyes állapotban volt, de életben maradt a sértett. B. Norbertről azt is mondják a helyiek, nem beszámítható, hiszen vérfertőző kapcsolatból származik, szülei testvérei egymásnak.

Tulajdonképpen sokaknak az a véleménye, kódolva volt, mikor történik valami. Ugyan gondnokság alatt állt, de ennek ellenére ideje nagy részét a dohánybolt előtt töltötte. Pont ott, ahol a 16 késszúrással végződő összekülönbözés is történt.

A késelésből még politikai ügy is kerekedett, ugyanis a múlt hét folyamán a Mi Hazánk tartott sajtótájékoztatót a településen, komolyabb rendőri jelenlét mellett. Ezzel kapcsolatban egy idősebb hölgy kérdésünkre elmondta, valóban nem látnak mozgást a helyi körzeti megbízotti iroda környékén, jól láthatóan felverte a bejáratát már a gaz is.

– Esztergomból néha erre gurulnak, ha valakit elcsípnek itt valamiért, azt is oda viszik be – osztotta meg velünk tapasztatait az asszony.

A késelést követő pár napon belül azonban nagy fordulat állt be, futótűzként terjedt a hír, B. Norbertet szabadlábra helyezték. Megkerestük az ügyben az Esztergomi Rendőrkapitányságot, kik úgy tájékoztattak minket, nem ők, hanem a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az illetékes a döntésben. Ők pedig azt felelték,

az ügyészség a büntető ügyben azért nem tett indítványt a gyanúsított letartóztatására, mert nem álltak fenn a letartóztatás okai, ugyanis a nyomozó hatóság vizsgálja, hogy az elkövetéskor fennállt- e a jogos védelem esete.

Részletesebb tájékoztatást folyamatban lévő ügyre hivatkozva nem adtak portálunknak. Némileg árnyalja a képet, hogy egy neve elhallgatását kérő rendőr azt állítja, az elkövetőt azért helyezték szabadlábra, mert mentálisan nem ép, gondnokság alatt áll.

Mindenesetre a helyiektől egyöntetűen olyan információk érkeztek hozzánk,  meglehetősen elegük van már abból, hogy egy bizonyos kör, sok esetben különféle drogok hatása alatt, mintegy gyülekezőhelyként, azt kvázi kocsmának használva a dohánybolt előtt tengeti idejét.

Olyan véleményekkel is találkoztunk, hogy a sértett társasága is gyakran élt tudatmódosító szerekkel, és kettejük vitája is ilyen szituációból indult ki.

A helyszínen több falubélivel is szót váltottunk, egy fiatal diáklány például azt állította, még csak nem is B. Norberttel van a legtöbb probléma, hanem testvérével, Csabával. Mikor közöltük vele, tudomásunk szerint viszont Norbertet szabadlábra helyezték, mivel az ügyészség szerint önvédelemből szúrt, sokat sejtetően csak annyit mondott: gondolom…

Szerinte is sok probléma akad a családdal, bár hozzátette, őt szerencsére már nem fogja annyira érinteni, hiszen a jövőben kevesebbet tartózkodik tanulmányai miatt Pilismaróton, azért még útbaigazított minket, merre lakik a problémás család. A házhoz érve mozgást nem láttunk, az azonban feltűnt, az igencsak takaros és rendezett faluképből jelentősen kilóg az épület.

A pilismarótiak szerint komoly hiányosságok vezettek el eddig, a gondnokság nem működött megfelelően, és csak remélni tudják, nem történik nagyobb baj.

(kiemelt kép: ilovedunakanyar.hu)

További híreink

Toroczkai László: A transzhumanizmus veszélyes!

Kemény János

Nemzeti gazdasági kórkép – a magánbenzinkutasok már az út szélén

Kemény János

“Magyarország ne fizessen Ukrajnának!”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben