3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKülföld

Állami támogatást kaphatnak az egyházi házasságot kötő párok Olaszországban

A javaslatot a kormánykoalícióban résztvevő Liga nyújtotta be.

A mennyasszonyi ruha, a gyűrűk, az ünnepi ebéd és a fényképek kifizetését is támogatná Matteo Salvini pártja, amely törvénytervezetet nyújtott be a templomi esküvők támogatására.

Húszezer eurónak, vagyis nyolcmillió forintnak megfelelő összeggel akarják segíteni a házasodni vágyó párokat. Az egyetlen feltétel, hogy templomban mondják ki az igent.

A támogatásban azok részesülhetnének, akiknek éves bruttó jövedelme nem haladja meg a 23 ezer eurót, és feltételként szabják azt is, hogy a házasulandóknak legalább tíz éve olasz állampolgársággal kell rendelkezniük.

A Matteo Salvini vezette jobboldali párt ugyanezt a javaslatot már 2019 áprilisában a parlament elé terjesztette, de akkor a 2019-es kormányválság miatt nem sikerült elfogadni. Most a Liga a kormányzó jobboldali koalíció tagjaként biztos parlamenti többségre számíthat.

A párt korábbi közleménye szerint a kezdeményezéssel a házasságok, valamint az egyházi esküvők számát kívánják növelni. Az Istat statisztikai hivatal legutolsó adatai szerint 2019-ben valamivel több mint 184 ezer házasságot kötöttek, hat százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban. A templomi esküvők aránya 47,4 százalék volt, miközben 1990-ben az esküvők több mint 82 százaléka még egyházi volt.

(MTI)

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Csak a Mi Hazánk szólal fel a munkavállalók kizsákmányolása ellen

Kemény János

Dunakanyari főzde fürtös meggy párlata hozta el az év legjobb pálinkájának járó díjat

Faragó Dániel

Korábban még be akart vonulni a seregbe, de az ukrán teniszező most arról panaszkodik, hogy a szerb sportolókat beengedik Oroszországba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben