0.5 C
Budapest
2021. január 26., kedd
Magyar Jelen
Belföld

Államtitkár lett a volt SZDSZ-es politikusból

Új munkaerővel gazdagodik január 15-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda állománya. Bóka János a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára lesz.

Bóka János neve eddig sem volt ismeretlen az államapparátus névsorában, hiszen eleddig az Igazságügyi Minisztériumban szolgálta hazáját.

Bóka részletes életrajza a kormany.hu oldalon megtalálható ugyan, de néhány fontos információ nem szerepel benne.

Azt ugyan megemlítik az életrajzban, hogy az államtitkár 2009-ig képviselői munkatárs volt az Európai Parlamentben, arról viszont nem tesznek említést, hogy a liberális Szent-Iványi István asszisztenseként és az SZDSZ alkalmazottjaként dolgozott. (Szent-Iványi István 2004 és 2009 között volt az SZDSZ európai parlamenti képviselője.) Sőt, Bóka János a 2009-es európai parlamenti választáson az SZDSZ jelöltje volt. Ezek a részletek viszont kimaradtak Orbán új uniós államtitkárának életrajzából.

 

Kapcsolódó híreink

Rabszolgát tartott egy 21 éves salgótarjáni

Kiss Albert

Alakul az új párt: Botka, Mirkóczki, Márki-Zay

Avar Álmos

Kettős emberölés után ismét gyilkolt egy zalaegerszegi férfi, tényleges életfogytiglanra ítélték

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben