29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Arra kérik az angol szurkolókat, ünnepeljék a térdelő játékosokat

Több angol szurkolói szervezet is arra “kéri” a hazai szurkolókat, hogy a Horvátország elleni vasárnapi Eb-meccsen tapssal támogassák az angol válogatottat, mikor a mérkőzés előtt letérdelnek – írja a Yahoo.

Antirasszista gittegyletek “szurkolói szervezetek” szólították fel az angol szurkolókat, hogy “igazán jó lenne”, ha a jövőben nem kifütyülnék és fújolnák a térdeplő angolmezes játékosokat, mint ahogyan tették azt Románia és Ausztria ellen, hanem tapsviharral és ujjongással mutatnák ki, mennyire egyetértenek velük.

Szegény, elnyomott, éhbérért dolgoztatott feketék az angol válogatottban – Fotó: mansworldindia.com

A kezdeményezés támogatói között találjuk a Kick It Out antirasszista mozgalmat, valamint a Block 109 nevű angol szurkolói csoportosulást is. Ők teljes mellszélességgel kiállnak Gareth Southgate és az angol csapat “rasszizmus elleni küzdelme” mellett, és arra szólítják fel a szurkolókat, tegyenek ők is így.

A Kick It Out vezérigazgatója, Tony Burnett szeretné, ha a szurkolók ujjongva fogadnák a térdeplőket – Fotó: PA

A kezdeményezők szerint az angol szurkolók fújolása azért is kifejezetten “elszomorító”, mert alig 20 hónappal ez előtt Szófiában éppen ők háborodtak fel a leginkább, mikor a bolgár szurkolók az angol csapat “sokszínűségén” gúnyolódtak.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy aki nem tapsol elég lelkesen a térdeplőknek azt hogyan kellene a későbbiekben szankcionálni, de ami késik, az nem múlik.

További híreink

Belga királyszobrokat rongáltak meg péntekre virradóra Brüsszelben

Dunai Tibor

Merényletre készültek: Lengyelországban őrizetbe vettek négy tádzsik állampolgárt

Kiss Albert

Putyin felhatalmazta az orosz kormányt a rendkívüli állapot kihirdetésére

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen