14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Átszállították a börtönbe Szilágyi István fiát – A család egyik barátja elárulta, hogyan viselte

Átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből (IMEI) Sz. Pétert (49), aki a gyanú szerint még május elején közös otthonukban végzett édesapjával, Szilágyi István (†82) színésszel – írja a Blikk.

Az ország Lópici Gáspárjának fia szűk három hónapot töltött az IMEI-ben, ahol számos vizsgálat alá vetették, ám nemrégiben a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegébe szállították át. Így szeptemberig, ameddig elrendelték a letartóztatását, már egészen biztosan fogházban marad.

Dr. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta a Blikknek, hogy a Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság szüntesse meg Sz. Péter IMEI-ben való kezelését, hogy a férfi mostantól bv-intézetben tölthesse a letartóztatást. A bíróság elfogadta az indítványt, így a férfit áthelyezték a fegyintézetbe.

A lapnak a család egyik barátja nyilatkozott a gyilkos átszállításáról.

Talán furcsán hangzik, de talán egy kicsit még örült is annak, hogy átviszik. Az is jó hír, hogy ez azt jelenti, hogy nem kell gyógyszeresen kezelni őt, ráadásul a börtönben már ismerhet pár őrt is

– mondta.

Sz. Péter még 2017-ben súlyosan bántalmazta édesapját, a színésznek több bordáját is eltörte, 2018 júliusában pedig a másodfokon eljáró bíróság bűnösnek mondta ki a férfit, akit – a brutális bántalmazás ellenére – mindössze 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel büntettek. Péter ekkor is a Venyige utcai intézetben raboskodott, ahogy most is.

Később ennek a felfüggesztettnek gyilkosság lett az eredménye, ami felveti a – rendre enyhe ítéleteket hozó – bíróság felelősségét is.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint bár pszichésen megterhelő lehet a gyanúsított számára az áthelyezés, nem biztos, hogy rosszul járt a férfi.

– Az, hogy kiengedték az IMEI-ből, azt feltételezi, hogy a vizsgálatok során megállapították, hogy nem ön- és közveszélyes, azaz nem indokolt a fokozott megfigyelés. Az intézményben azt is vizsgálták, hogy a bűncselekmény elkövetésekor és utána milyen mentális állapotban volt, hogy mennyire beszámítható – kezdte a szakember.

Sz. Péter áthelyezése egyébként még egy dolgot sejtet, mégpedig azt, hogy a férfi büntethetősége előtt nem áll akadály.

(Blikk.hu nyomán – Fotó: RAS-archívum)

További híreink

Szigorlat- a Jobbik meggyógyítaná a megbetegedett magyar lelkeket

Faragó Dániel

A Migration Aid vádaskodása alaptalan és becsmérlő

Dunai Tibor

Vádemelés négy rendőr ellen egy fekete halála miatt

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben