-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Az amerikaiak több mint fele pozitívan értékeli a Biden-kormányzat első 100 napját

Az amerikaiak alig több mint fele ítéli meg kedvezően Joe Biden demokrata párti elnök tevékenységét a beiktatása után száz nappal – jelentette a The Washington Post című lap az ABC televízióval közösen készíttetett közvélemény-kutatása alapján.

A The Washington Post című napilap és az ABC televízió számára elvégzett felmérésben a megkérdezettek 52 százaléka mondta azt, hogy kissé (18%) vagy egyértelműen (34%) helyesli az elnök munkáját, és 42 százaléka találta nem megfelelőnek.

Négy éve, 2017 elején a Trump-kormányzat első száz napja után készült felmérés szerint Donald Trump támogatottsága 42 százalékos volt. Ezzel együtt Donald Trumpot és Gerald Fordot leszámítva Bidené a legalacsonyabb elégettségi arány a második világháború utáni amerikai elnökök között az első száz nap után. Ez arról tanúskodik, hogy

az ország továbbra is megosztott politikailag.

Ugyancsak többségben voltak a Bidennel elégedettek egy másik közvélemény-kutatás szerint, amelyet a brit YouGov, nemzetközi internetes és adatelemző cég készített az amerikai CBS televízió számára. Eszerint a megkérdezettek 58 százaléka elégedett, 42 százaléka pedig elégedetlen a kormányzás első száz napjával, de a számításnál nem vették figyelembe azokat, akiknek nem volt véleményük.

A YouGov által megkérdezett amerikaiak mintegy 72 százalékának volt pozitív véleménye a Joe Biden és kormányzata által megszervezett oltási kampányról.

Az ABC és a The Washington Post által közzétett felmérés szerint 64 százalék értékeli kedvezőn a világjárvány kezelését.

A YouGov által megkérdezett amerikaiak mindössze 43 százaléka ért egyek az elnök bevándorlási politikájával, Joe Biden ezen a területen kapta messze a legrosszabb osztályzatot. Az ABC-nél és a The Washington Postnál a megkérdezettek alig 37 százaléka ítélte meg kedvezően a migránskérdés kezelését – összegzi az MTI.

(Fotó: Mark Makela/Getty Images)

További híreink

Nem lesz nyertese az újabb pusztító kereskedelmi háborúnak

Irányi Dániel

Betiltották a vadállatok kereskedelmét és fogyasztását Wuhanban

szilardkrebsik

Miért nem kár az Indexért?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen