2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföldKultúraSport

Finálé – arab üzlet, vagy LMBTQ zsákmány lesz a labdarúgás?

Az utolsó részéhez érkezett a FIFA és az EA Sports által közösen fejlesztett népszerű játéksorozat. A záró kiadás szeptember végén jelenik meg, amely az előző évekhez hasonlóan néhány újítás mellett főként abban hoz újat, hogy a nyáron esedékes átigazolásokat is tartalmazni fogja. 

A következő szezontól kezdve más névvel, új licencekkel és megújult struktúrával jelentkezik a focis játék. Az elmúlt években megfigyelhető szomorú tendencia viszont biztosan nem fog megváltozni: az utóbbi 2-3 évben ugyanis a FIFA játékai az egyik legkreatívabb és leglátványosabb módját találták meg annak, hogy az elfogadást, az LMBTQ lobbit (és minden mást ami testidegen a futball kultúrájától) népszerűsítsék.

A FIFA (legalábbis a játékban) nagyon hosszú időn keresztül igyekezett távoltartani magát ezektől a felvilágosult gondolatoktól, a mögöttünk hagyott 2-3 szériában ezt az adósságot olyannyira sikerült törleszteniük, hogy a 23-as kiadás az élharcos jelzővel illethető.

FIFA 2011:

FIFA 2023:

A játék a világ minden táján elsöprő népszerűségnek örvend, kiemelt kockázatot jelent továbbá, hogy a legfiatalabb korosztály körében felülreprezentált. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az összes valamire való csapat európai és az összes világsztár az öreg kontinensen játszik, akkor az sem meglepő adat, hogy népességarányosan leginkább a fehér fiatal fiúk/férfiak kapcsolják be a játékot – akár naponta – csak azért, hogy élethű szimuláción keresztül (valós időben egymás ellen) irányíthassák kedvenc játékosaikat és csapataikat.

A FIFA az USA-ban és az ázsiai országokban is hódít. Az új széria beharangozó videója így az egész világon azt a képzetet kelti, hogy így néz ki egy csoportkép a Real Madrid (a Blancók!!!) szurkolóiról:

A Spanyolország közepén fekvő “királyi gárda” szurkolói között nem találni egyetlen egy europid embert sem, de kísértetiesen hasonló a helyzet az észak-londoni Tottenhamnél – legalábbis a FIFA szerint.

A hivatalos trailerben 20 másodperc is eltelik mire találkozhatunk az első fehér arccal. Eddigre jogosan lehet az az érzésünk, hogy az NBA aktuális sorozatának előzetesét nézzük.

NBA 2023: 

FIFA 2023:

A néger játékosok szerepeltetése mára teljesen természetes, ezt a másság elfogadása felé tett nulladik lépésként értelmezhetjük. Rengeteg szó esett eddig a témáról, ráadásul a nyugati országokban (ahol a játék színvonalát javítják, javíthatják a színesbőrűek) már az sem tabu, hogy a “nemzeti” 11-ek is elszíneződjenek.

Ilyesmin tényleg csak azokban az “elmaradott, rasszista” országokban gondolkoznak, ahol szempont, hogy például a TAO pénzekből működő gárdákban legyen hazai játékos.

Waka waka – 7 négerrel állt ki a Fradi az első hazai mérkőzésén a Bajnokok Ligájában

Anglia pályáin az összes mérkőzés BLM térdeléssel kezdődik, de az egyik regionális londoni ligában mostanra azzal is fejeződik be.

Várható volt

A legismertebb, legnépszerűbb európai topcsapatok anyagi versenyt is futnak egymással, ennek egyenes következménye, hogy a 2000-es évek után robbanásszerű gyorsasággal kerültek arab olajsejkek, vagy kínai befektetőcsoportok kezébe olyan csapatok, mint például az olasz Inter, a francia PSG, vagy az angol Manchester City. Ezzel önmagában nem lenne probléma, az Európán kívüli tőke persze sok bonyodalmat okozott, de az átlagos tévénéző ebből csak annyit vett észre, hogy megváltoztak a mezek szponzorai, új nevük lett a stadionoknak, esetleg olyan mérkőzéskezdési időpontok jelentek meg néhány bajnokságban, amelyek igazodnak a kínai időeltolódáshoz.

“Csak a sorfal más”

Érdekes jelenség, hogy a FIFA és az UEFA egyre nagyobb hangsúlyt fektet a sportág női versenyeinek népszerűsítésére. Az volt a szándék, hogy a hölgyek labdarúgó csapatai és tornái profitban kezdjék el megközelíteni a férfiakét. Ez olyan intézkedéseket szült, mint a női játékvezetők alkalmazása a férfi mérkőzéseken, vagy az év legjobb női labdarúgójának megválasztása a hagyományos Aranylabda-gálán. Ezt egészítették ki a női tornák egyre gyakrabb televíziós közvetítései is. Csakhogy! A nézőket, játékfelhasználókat ez hidegen hagyta. A női labdarúgás semmilyen pozitív, vagy negatív ingert nem váltott ki. A szövetségek döntéshozói egy ideig elengedték a kérdést. Egyedül Hollandiában fajult addig a dolog, hogy alsóbb ligákban nem különböztetik meg a férfi és a női bajnokságokat, ehelyett vegyes csapatokat hoztak létre. Persze, lehet arról beszélni, hogy a hollandok kicsit túltolták, a háttérben azonban teljesen más volt a szándék.

Sárkány ellen sárkányfű

Az arab tulajdonosok, mágnások, befektetők jelenléte a törzsszurkolók szeme mellett szúrta azon európai arisztokrata – oligarcha családok szemét is, akik azt látták, hogy a végeláthatatlan olajpénzek elszipolyozzák a gazdasági teret a világ legnépszerűbb sportágából, ezáltal egy új központot hozva létre. Komoly veszélye áll fent annak, hogy az európai klubfutball (amely tekinthető akár az északi civilizáció egyeik csúcstermékének is) arab sejkek játszóterévé válik. A játszótér két kiemelt játéka két olyan csapat lett, amely mindig is része volt az európai futballkultúrának, de a szűken vett legjobbak közé (top 50) soha nem tartoztak. A Manchester City és a francia PSG az egyre terebélyesedő arab befolyás ékköveivé váltak. A jelenség (az arab befolyás) ellen az europid oligarchák a fentebb taglalt női jelenlét mellett segítségül hívták azt a lobbit, amely a sportág és az azt eltartó szurkolók sajátos világa miatt egészen sokáig nem volt képes beszivárogni ebbe a légkörbe.

Arab üzletember számára még az is nonszensz, ha egy nő bemehet a stadionba, a saját nemhez való vonzódás már végképp elfogadhatatlan. Érthető tehát, hogy miért tudott ennyire rövid idő alatt biztonságos teret nyerni a szivárványos zászló a kontinens legnagyobb pályáin. Ha alaposabban megfigyeljük a lenagyobb csapatokat, akkor látható, hogy az európai kézben lévők sokkal jobban támogatják az LMBTQ megjelenését.

Így köttetett meg a fehér üzletemberek és az LMBTQ-lobbi arab tőke elleni szövetsége a labdarúgásban.

 

Kiragadott kép, de alább az arab hátterű Manchester City szurkolói tépik szét az európai befektetési alap tulajdonában lévő Tottenham színes zászlóját.

A német tulajdonban lévő Dortmund kiállása a másság mellett:

A szintén német hamburgi St. Pauli:

Ez nem jelenti azt, hogy az arabnak titulált klubok ne cserélnék le szivárványosra a logójukat, ha éppen Pride hónap van. Szemrebbenés nélkül megteszik és követik a trendeket, de nem követelik, nem formálják olyan intézkedésekkel mint például a kedvezményes LMBTQ személyeknek fenntartott jegy, vagy a külön ferdehajlamúak között kisorsolt nyereménytárgyak. A háború tehát a kulturális hadszíntér mellett a gazdasági fronton is kezd kiéleződni.

Azt nehéz megítélni, hogy végül melyik kör lesz a győztes, (ne feledjük: idén Katarban rendezik a labdarúgó világbajnokságot), de a vesztes kilétére nagy összegben lehet fogadni. Ez maga a labdarúgás lesz, amelyet ha sikerül kiszabadítani az arab uralom alól azonnal a deviáns, életellenes genderideológia martalékává válik.

Játékelmélet vs. játékgyakorlat

Ha a futball játék, akkor konzolokon játszható futball játék a négyzeten. Maga a játék játéka. A játékelmélet a matematika egyik, interdiszciplináris jellegű (tudományágak közé egyértelműen nehezen besorolható) ága, mely azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy mi a racionális (észszerű) viselkedés olyan helyzetekben, ahol minden résztvevő döntéseinek eredményét befolyásolja a többiek lehetséges választása.

A beteg, profitorientált elméletek éveken belül végezhetnek a sportággal akkor, ha torszüleményeik polgárjogot nyernek a legnézettebb bajnokságokban. Érdemes felkészülni a kevert vegyes csapatokra, a női kvótára, a gendersemleges lelátókra, a gólelőnnyel induló mozgáskorlátozottakkal felálló tizenegyekre, a ténylegesen is vak bírókra, a káromkodás miatt a nézőknek kiosztott bírságokra és a rasszista, téglalap alakú pályák sarkainak modern, lekerekített változataira. Ja! És arra is, hogy az elfogadás jegyében minden mindenhonnan érni fog. Hátulról duplán.

 

 

További híreink

Négy eljárás is folyamatban van a vármegyés vezetővel szemben

Varga Lilla

Lakatos Márk a melegek Jakab Pétere

Faragó Dániel

Kína átmenetileg lezárja határait

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben