-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Sport

Az ausztrál olimpikonok fényképe miatt bojkottálná az olimpiát egy kosaras

Ausztrál olimpikonok és paralimpikonok pózolnak azon a képen, amely kiverte a biztosítékot a Liz Cambage kosárlabdázónál. A promóciós fotón ugyanis egyetlen színesbőrű sportoló sem szerepel – vette észre a Hvg.

“Hogyan is képviselhetnék egy országot, ha az nem képvisel engem?”

– háborodott fel Instagram-oldalán a nigériai származású kosaras, aki ennek ellenére nem tervez lemondani Ausztráliában kapott fizetéséről, és szerencsét próbálni inkább Nigériában.

A lap szerint a kosaras korábban már több alkalommal is a “színesbőrűek reprezentációjának hiányára” hívta fel a figyelmet, elsősorban az ausztrál nemzeti válogatottak kapcsán. Ezúttal az olimpia bojkottjával fenyegetőzik, ha az olimpiai csapat “nem tesz valami érdemit” az ügyben.

A kifogásolt kép: nincs rajta színesbőrű, így pedig “vállalhatatlan” az egész…

Az ausztrál olimpiai szövetség azonnal meghunyászkodott Liz Cambage előtt, és biztosította a kosarast, további fotókkal bizonyítják majd “mennyire fontos számukra a sokszínűség”.

Fotó: Getty Images

 

További híreink

Egyre többen vannak kórházban a vírus miatt – szakértő: “ennek pont fordítva kellene lennie”

Faragó Dániel

Elképesztő : csoportelső a magyar válogatott

Faragó Dániel

Feljelentették Dúró Dórát, a képviselő lemond mentelmi jogáról

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen