12.9 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

Az EU “fontolóra veszi” a koronavírus-végbéltesztek bevezetését

Az európai döntéshozók a sajtó kérdéseire válaszolva elmondták, hogy meg fogják vizsgálni az anális tesztek hatékonyságát, és ha a szakértők rábólintanak, akkor alkalmazhatják őket – írja a liner.hu.

A kérdés az után merült fel a döntéshozók körében, hogy bejárta a világsajtót Kína módszere, ahol már végbélből vett minták alapján azonosítják a koronavírus-fertőzötteket. Az Európai Bizottság legutóbbi sajtótájékoztatóján valaki afelől érdeklődött, Európában tervezik-e alkalmazni ezt a módszert?

Stefan De Keermaecker azt állította, “minden egyes lépést szakemberekkel fognak megvitatni”, még mielőtt élesben bevetnék a módszert, legyen szó akármilyen mintavételezési eljárásról. Mint mondta:

“Mint ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is a tudósokra és szakértőkre fogunk hallgatni. Ha ez az egyetlen opciónk maradt, akkor állunk elébe a véleményeknek – részletekbe azonban nem szeretnék belemenni.”

Mivel a kínaiaknál állítólag sokkal pontosabb eredmények születtek az anális tesztek esetében, ezért bizonyos beállítottságú az újságírók úgy gondolják, megfontolandó lenne kielemezni a módszer létjogosultságát az Európai Unióban is.

További híreink

Röhögésbe fulladt a holland koronavírus-válságtájékoztató (videó)

Joó György

Mississippi államban halálos áldozatokat követelő tornádók pusztítottak

Dunai Tibor

Németország: Két hónapos csecsemőt ejtett túszul az afrikai menekült

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben