7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Az Európai Bizottság a fehérorosz határon rekedt migránsokat támogatja

Az Európai Bizottság 700 000 eurós humanitárius támogatást nyújtott a fehérorosz határon “rekedt”, “kiszolgáltatott helyzetben lévő” migránsoknak – közölte az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testülete.

Első körben a bizottság 200 000 eurót utalt át a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC). Ez a támogatás az IFRC által kezelt Katasztrófavédelmi Sürgősségi Alaphoz való átfogó uniós hozzájárulás részét képezi, amit a Fehérorosz Vöröskereszt segélyszervezethez juttatnak el.

A bizottság további 500 000 euró finanszírozást is mozgósított,

és egyeztetést folytat az unió humanitárius partnerszervezeteivel a pénzeszközök felhasználása érdekében.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós arra kérte a humanitárius szervezeteket, hogy a támogatást folyamatosan juttassák el a “menekültek és migránsok” e nagyszámú csoportjához.

“Az Európai Bizottság készen áll arra, hogy a sürgős szükségleteket fedező finanszírozást nyújtson, amint a humanitárius partnerszervezetek hozzáférése a határokon rekedt migránsokhoz akadálytalan lesz”

– tette hozzá. Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke Twitter-üzenetében hangsúlyozta:

“Európa a fehérorosz határon rekedt emberek oldalán áll, készek vagyunk többet is tenni értük”.

“A fehérorosz rezsimnek azonban fel kell hagynia azzal, hogy embereket csal csapdába és életveszélybe sodorja őket” – hívta fel a figyelmet az elnök. Az EU által biztosított segély élelmiszereket, takarókat, higiéniai és elsősegélycsomagokat és azok szállítását fogja fedezni.

(MTI nyomán)

További híreink

Brüsszel szerint a mirgánsok elősegítői lehetnek a pozitív változásoknak

Kiss Albert

Jobbikos belháború a tisztújítás küszöbén

Dunai Tibor

Meghalt 7 beteg és 3867-re emelkedett a fertőzöttek száma

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben