2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírek

Az ezt tiltó magyar törvények dacára tudta örökbe fogadni második gyerekét az ismert homoszexuális pár

A liberális és LMBTQ-körök ikonjainak számító Pál Márton és Hanol Ádám, a Szivárványcsaládok és „A család az család” mozgalom alapítói már évekkel ezelőtt örökbe fogadtak egy kisfiút. Azóta megváltozott a jogi környezet, kiskapuk azonban így is maradtak a rendszerben, ezt bizonyítja, hogy második „gyermekük” már születése óta a két homoszexuális férfival él.

2021 februárja óta kizárólag miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe egyedülálló szülők Magyarországon. Az LMBTQ-lobbi szerint a módosítás egyértelműen az azonos nemű párok ellen irányult, ugyanis ezt megelőzően a homoszexuálisok úgy tudtak gyermekhez jutni, hogy az egyik fél lett annak gyámja. Pál és Hanol példája azonban remekül bemutatja, hogy még miniszteri engedélyre sincsen szükség, megfelelő jogi támogatással szinte bármilyen felállású párra rábízzák egy csecsemő életét.

Jogi támogatás pedig akadt,

a két – magukat egy családnak tartó – férfi számára a külföldről pénzelt Helsinki Bizottság nyújtott segítséget.

A történet úgy kezdődött, hogy egy várandós nő azzal kereste fel a „párt”, hogy születendő gyermekét nem fogja tudni felnevelni, de szeretne róla gondoskodni, ezért a homoszexuális férfiakat választotta ki a kislány leendő „szüleinek”.

Ez azért volt lehetséges, mert Hanol Ádám még 2020-ban kapott örökbefogadási engedélyt, amikor ennek hazánkban még nem volt feltétele a miniszteri jóváhagyás.

A Hanna nevű kislány születését követően azonban a gyámhivatal formai okokra hivatkozva visszavonta az engedélyt, ami ellen az „apukák” fellebbezést nyújtottak be a bíróságon, melyet meg is nyertek. Az ügy végül a Kúriához került, amely utasította a gyámhivatalt az ítélet végrehajtására.

Pál Márton Facebookra írt beszámolójában külön megköszönte a Helsinki Bizottság által nyújtott jogi segítséget.

A bejegyzésben arról is szót ejtett, hogy a történetük pozitívan zárult,

„de azért azt szögezzük le, hogy egy ilyen procedúrának kitenni egy kisgyermekes családot, egy krízisben lévő anyát, illetve egy újszülött gyermeket semmiképpen sem mondható családbarát magatartásnak.”

Az eset két dolgot is bizonyít. Egyrészt felesleges volt a liberális hiszti, miszerint Magyarországon az örökbefogadás lehetetlenné vált homoszexuális párok számára, másrészt pedig a jelek szerint a hatályos jogszabályok nem alkalmasak a normalitás védelmére, nem biztosítják megfelelően a kiskorúak szellemi-lelki fejlődését.

 

Kiemelt kép forrása: Facebook/Pál Márton nyilvános posztja

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Gyorshír: Késsel támadtak Janusz Waluśra

Kemény János

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben