4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Külföld

Az IKEA kevesebb táppénzt ad az oltatlan dolgozóknak

Az IKEA közleménye szerint az oltatlanok és a táppénz kérdése nehéz téma, de úgy érzik “alkalmazkodniuk kell a trendekhez”, ezért az oltatlan dolgozóknak ezentúl kevesebb táppénzt fizetnek. 

Az IKEA évek óta a BLM és különböző más-propaganda legfőbb élharcosának számít, de úgy tűnik az elfogadás már nem terjed ki a vakcinát elutasítókra.

Mostantól azokat, akik indokolt egészségügyi okok nélkül nem vették fel az oltást, és pozitív tesztet produkálnak, táppénzre küldik. Azok az oltatlan alkalmazottak, akiknek kontaktkutatás nyomán kell önkéntes karanténba vonulniuk, csak a minimumtáppénzt kapják.

A Nagy-Britanniában mintegy tízezer embert foglalkoztató IKEA közleményéből kiderül, hogy a két oltást kapott alkalmazottak, illetve azok, akik indokolt egészségügyi okok miatt nem kaptak oltást – például terhesség vagy egyéb olyan betegség esetében, amikor ellenjavallt –, teljes fizetést kapnak, ha mégis valami miatt nem tudják felvenni a munkát. A briteknél azoknak, akik megkapták mindkét oltást, és fertőzöttel kerültek kapcsolatba, már nem kell kötelező önkéntes karanténba vonulniuk.

A gyakorlat már tavaly elindult, mert a Morrison’s áruházláncnál már csökkentették a táppénz összegét. A Citigroup óriásbanknál pedig áttértek a „ha nincs oltás, nincs munka” megközelítésre, hogy ösztönözzék az oltás felvételét a dolgozók között – emlékeztet az index.

További híreink

Átverte a Magyar Telekom a vásárlóit

Szabó Norbert

Szót emelt az oltási igazolás ellen, kirúgták a holland államtitkárt

Irányi Dániel

Három majom lett a Serie A antirasszista kampányának arca

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen