21.8 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Az operatív törzs szerint nem kellene megtartani a március 15-i rendezvényeket

Az elmúlt napokhoz hasonlóan szombaton is összeült a koronavírus elleni védekezés érdekében felállított operatív törzs, majd sajtótájékoztatót is tartottak, ami különösen érdekesnek ígérkezett, miután délelőtt bejelentették, hogy megvan az ötödik hazai koronavírusos beteg is – írja az Index.

A sajtótájékoztató legfontosabb részei összefoglalva:

  • Magyarországon jelenleg öt beteg van, négyüket a Szent László Kórházban kezelik, egyet pedig a debreceni Kenézy Gyula Kórházban. Közülük csak a ma bejelentett idős férfi magyar állampolgár.
  • Az operatív törzs készül arra, hogy több férőhelyre lesz szükség a Szent László Kórházban, már dolgoznak a felszabadítható kapacitások felszabadításán.
  • Az operatív törzs javaslatot tett arra, hogy függesszék fel a március 15-ére tervezett rendezvényeket, de ebben majd a kormánynak kell döntést hoznia.
  • Aki nem tartja be a járványügyi intézkedéseket, az bűncselekményt követ el – fertőzés esetén súlyos testi sértést, ha pedig a fertőzött meg is hal, akkor halált okozó súlyos testi sértést. Két iráni jelenleg nem is hajlandó alávetni magát a megfigyelés szabályainak, ezzel kapcsolatban már zajlik is az intézkedés.

További híreink

A szórakozóhelyeket bezáratta a kormány, de a kaszinók nyitva maradhatnak

Irányi Dániel

Meghalt 5 beteg és 3556-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

Prostitúciós tevékenységre közvetítettek fiatal nőket, a borsodi rendőrök elfogták őket.

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben