5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Az ortodox egyház továbbra sem tartja be az óvintézkedéseket

A nyugat-szerbiai Valjevo szerb ortodox püspöke a koronavírus újabb áldozata, e mellett további két pap szenved a betegségben, ennek ellenére az ortodox egyház továbbra sem hajlandó figyelembe venni az elővigyázatossági intézkedéseket.

Az ortodox egyház nem veszi komolyan a vírus jelentette fenyegetést. Ez már kiderült abból is, mikor papjaik az egymástól két méterre álló és várakozó híveknek ugyanazzal a kanállal kínálják az áldozati kenyeret. Mint kiderült, ez nem csak Romániában, de Szerbiában is bevett gyakorlatnak számít.

A 71 éves valjevói püspök halálát az egyház is megerősítette, a közlemény szerint Milutin Knezevic a hívek szolgálata közben fertőződött meg.

Hiába a szerb kormány előírásai, az ortodox papok továbbra is ugyanazzal a kanállal áldoztattak, és minden hívőnek odanyújtották a keresztet, hogy megcsókolhassa.

A bírálatokra az ortodox egyház közleményben reagált, amely szerint „érzéketlen és kifejezetten rosszindulatú, hogy olyanok akarják megfosztani a híveket a számukra legfontosabb szentségektől, akik nem járnak templomba és nem is szoktak áldozni”.

Az egyház emellett hazugságnak nevezte, hogy bármelyik egyházi gyakorlat is veszélyeztetné a lakosság egészségét. A közösségi médiában egyes papok kikérik maguknak a számonkérést. Mint írták:

az áldozás szent dolog, így kizárt, hogy általa bárki is megfertőződhet.

Belgrád és Nis mellett Valjevo számít a SARS-CoV-2 vírus egyik szerbiai gócpontjának.

(vasárnap.hu nyomán)

További híreink

Küszöbön a háború Szerbia és Koszovó között

Irányi Dániel

Állami támogatást kaphatnak az egyházi házasságot kötő párok Olaszországban

Magyar Jelen

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben