4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
GazdaságHírekKiemelt

Barátfüle – Morawiecki csúnyán beköpte Orbánt, a Fidesz minden szankciót megszavazott

A visegrádi csoportban (V4) teljes egyetértés van az uniós szankciókat illetően, Magyarország nem akadályozza az ukrajnai háborúval kapcsolatos nyolcadik szankciócsomagot – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, aki bizonyára elfelejtette megkérdezni előzetesen erről a nyilatkozatról Orbán Viktort. 

Természetes, hogy egy 40 milliós ország vezetője nincs egyeztetési kényszerben a mindenkori magyar miniszterelnökkel, de Orbán kollegáját többször is barátjának nevezte. Minek az ellenségek, ha ilyen a barát? – gondolhatná a miniszterelnök.

Morawiecki nyilatkozatából az is kiderül, hogy valószínűleg nem kapott sajtószemlét Magyarországról és senki nem említette neki, hogy Orbán Viktor épp most indít nemzeti konzultációt arról, hogy a szankciók milyen szörnyűek.

A lengyel miniszterelnök megerősítette: találkozott Orbán Viktorral, és beszéltek a szankciókról is. “Ezúttal is jó információt oszthatok meg önökkel, mégpedig azt, hogy Magyarország miniszterelnöke nem akadályozza a nyolcadik szankciós csomagot” – jelentette ki Morawiecki.

Hozzátette: ismét csak “hamis állításnak és mítosznak bizonyult az, amit egyes lengyelországi kommentátorok hátráltatásnak, akadályozásnak akarnak beállítani”. Hangsúlyozta: “teljes egyetértésben vagyunk az egész visegrádi csoport keretében”.

A tagállamok kormányfőit vagy elnökeit tömörítő Európai Tanács csütörtökön új, további gazdasági korlátozásokat tartalmazó, valamint az egyéni szankciók alá vett orosz állampolgárok listáját bővítő csomagot fogadott el Oroszországgal szemben, válaszul a kelet-ukrajnai Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon megye illegális annektálására.

(MTI nyomán, fotó:MTI)

 

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben