19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Befagyasztotta a Bident nem támogató politikusok finanszírozását a Microsoft

A redmondi vállalat felfüggesztette az összes olyan politikus finanszírozását, akik nem álltak ki Joe Biden elnök mellett a választások során – írja a liner.hu.

A lap információi szerint a Microsoft minden folyósítást beszüntetett azoknál a döntéshozóknál, akik Joe Biden megválasztott elnök beiktatása ellen szavaztak.

Az amerikai techóriás hozzátette, a jövőben azok a szervezetek sem számíthatnak pénzügyi támogatásra, akik megkérdőjelezték a novemberi elnökválasztás eredményét és tisztaságát.

A Microsoft elnöke, Brad Smith (aki nem mellesleg a bevándorlás és “sokszínűség” lelkes támogatója) a cég alkalmazottainak tartott legutóbbi videókonferencián arról panaszkodott, hogy a vállalat pénzügyi támogatásainak 20 százaléka eddig azokhoz az emberekhez került, akik “a kongresszusban a demokratikus úton megválasztott Biden ellen szavaztak”.

A rendelkezés a republikánus politikusokat érinti, és igen erős üzenetet hordoz magában. Mivel az amerikai politikai rendszerben a kampányokat általában szponzorok, lobbisták és üzletemberek finanszírozzák, ezért, ha egy jelölt támogatók nélkül marad, akkor gyakorlatilag vége a politikai karrierjének. A Microsoft akár ezt is mondhatta volna az érintetteknek: “Vagy a mi szabályaink szerint játszol, vagy véged”.

Fotó: Getty Images

További híreink

Ingyenessé teszik a parkolást az észak-olasz nagyvárosokban

Joó György

Spanyolországban nyolcadik napja maradt száz alatt a halálozás

Kemény János

Milliárdokból lobbiznak a techóriások Brüsszelben

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen