25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Megújult a Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Befejeződött a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése. A csaknem 420 millió forintos beruházásnak köszönhetően új fogadóközpont épült, és létrejött a Száhel bemutatóépület oroszlán- és sivatagihiúz-kifutóval, valamint felújították a tigrisházat – írta meg az MTI.

A miskolci állatkert 1983. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit még Miskolc Városi Vadaspark néven. Az intézmény azóta is folyamatosan fejlődik, az állatállomány is rendszeresen bővül, most azonban története egyik legnagyobb fejlesztését mutathatja meg a közönségnek.

Az önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében, a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című projekt részeként valósította meg a miskolci állatkert felújítását.

Az új fogadóközpont komplex szolgáltatásokkal várja az állatkert vendégeit, akik két új főlépcsőn és a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül közelíthetik meg az épületet.

A mostani fejlesztés másik kiemelt eleme az úgynevezett Száhel bemutatóház lett. A 200 négyzetméteres komplexumban igazi “sivatagi show” kel életre, látható lesz ott oroszlán, de helyet kapnak a Száhel-övezet más ragadozó fajai is, mint a sivatagi hiúz.

Az épületben emellett kialakítottak egy belső madárröpdét, ahova leopárdteknősök is kerülnek, hogy a terület életközösségének minél teljesebb képét mutathassák be.

A Miskolc Holding Zrt.-hez tartozó miskolci állatkert fejlesztése 100 százalékos mértékben az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Fotó: Vajda János / MTI

További híreink

Levette az LMBTQ-zászlót, ezért rabosították Novák Elődöt

Gabay Dorka

Visszaállnak a hétvégi kamionstop általános szabályai

Varga Lilla

Kinevezték az első állatvédelmi miniszteri biztost

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben