36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek

Békéscsabán utcai autóversenyzőkre vadásztak (+ videó és galéria)

Szabálytalanul átalakított gépkocsikat, a gyanú szerint kábítószert fogyasztó, balesetveszélyesen közlekedő járművezetőket szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Békéscsabán.

Fokozott közúti ellenőrzést tartott a rendőrség 2020. június 5-én este Békéscsabán. A városban, az utóbbi időben a rendőrök azt tapasztalták, hogy vannak autósok, akik egyszerre több szabályt megszegnek, átalakított járművekkel közlekednek, gyorsan hajtanak, nincsenek tekintettel másokra, veszélyeztetik a többi közlekedőt és zavarják a városban élők nyugalmát.

Erről főként Békéscsaba Jamina városrészéből lakossági bejelentések is érkeztek. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályával, valamint a Közterületi Támogató Alosztályának rendőreivel fokozott ellenőrzést szervezett.

Az akcióban kábítószer-kereső kutyával részt vett a Gyula Határrendészeti Kirendeltség két rendőre, valamint egy igazságügyi orvosszakértő is. A rendőrök hat fiatalt állítottak elő azért, mert a gyanú szerint kábítószert fogyasztottak, közülük négyen így vezettek autót, ketten utasok voltak. Mind a hat fiatal ellen büntetőeljárás indult.

A rendőrök az ellenőrzött járművek közül öt autót soron kívüli műszaki vizsgálatra vezettek fel.

Az átvizsgálás eredménye alapján négy gépkocsi forgalmi engedélyét a közlekedési hatóság bevonta, egy járművet pedig a szakemberek műszaki vizsgára rendeltek be.

Azokat a járművezetőket, akik nem megfelelő műszaki állapotú járművel közlekedtek, a rendőrök helyszíni bírság megfizetésére kötelezték, illetve feljelentették.

A rendőrség a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szabálytalanul közlekedőket kiszűrje a forgalomból. Az előírásokat megszegők nemcsak saját magukat, hanem közlekedő partnereiket is veszélyeztetik.

Emellett a műszaki hibás, vagy átalakított járművekkel zavarják a városban lakók nyugalmát.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a mindennapos közlekedési ellenőrzések mellett változó időpontokban, helyszíneken a jövőben is tart majd hasonló fokozott ellenőrzéseket és a rendőrök a szabálytalanul, balesetveszélyesen közlekedőkkel szemben határozottan, következetesen fellépnek.

(Forrás/fotó: Police.hu)

További híreink

Soron kívül oltják a várandós nőket

Gabay Dorka

Szanyi a Turulszoborról: Ilyen náci emlékműnek nincs helye az országban

Irányi Dániel

Brüsszel belvárosát sétáló- és kerékpáros-övezetté alakítják ideiglenesen

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben