2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Biden korábbi gyakornoka lesz a “független” moderátor a második elnökjelölti vitában

A második amerikai elnökjelölti vita műsorvezetője Steve Scully személyében olyan újságíró lesz, aki korábban Joe Biden demokrata jelölt mellett dolgozott gyakornokként – jelentette a republikánusokhoz közel álló Fox televízió csütörtök este.

A televízió információi szerint Steve Scully, a C-SPAN televízió munkatársa fiatalkorában Biden mellett gyakornokoskodott, majd később a néhai Edward Kennedy demokrata párti szenátor munkatársa volt.
A műsorvezető többször hangot adott erőteljes véleményének Donald Trump elnökkel szemben. A Twitteren újraközölte például a The New York Times című lap Nem, Trumpot nem, sohasem című véleménycikkét, csütörtökön pedig a Twitteren többen is közzétették egy korábbi fotóját, amelyen ő és Biden kifejezetten barátokként mosolyognak a kamerába.

A napvilágot látott információk több republikánust felháborítottak.

Jason Miller, Donald Trump kampánytanácsadója a Twitteren gúnyosan reagált: “fiúk, ne felejtsetek el átöltözni a vitához” – írta, utalva arra, hogy Biden és Scully könnyű nyári trikóban fényképezkedett egymással.
A második elnökjelölti vitára a floridai Miamiban kerül sor, október 15-én.

Az elnökjelölti vitákat szervező bizottság szerdán bejelentette, hogy – tekintettel a kedden tartott első elnökjelölti vita hangnemére – Miamiban új szabályokat vezetnek be. Ezek mibenlétéről nem hoztak nyilvánosságra információkat, s az amerikai sajtóban is csak találgatások láttak napvilágot.

A Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) és Trump kampánytörzse csütörtökön jelezte: határozottan ellenzi a vita szabályainak menet közbeni megváltoztatását. “Nem szabad semmiféle változtatást végrehajtani a korábban lefektetett szabályokban” – szögezte le Jason Miller. Bill Stepien kampánymenedzser arra emlékeztetett, hogy Donald Trump és Joe Biden munkatársai megvitatták a három elnökjelölti vita menetét és körülményeit, és meg is állapodtak ezekben.

Donald Trump a Twitteren reagált. “Vajon miért akarná lehetővé tenni a vitát szervező bizottság a szabályok megváltoztatását a második és a harmadik vitára, amikor az elsőt oly könnyedén megnyertem” – írta az elnök.

(MTI – Fotó: Twitter)

További híreink

Donald Trump a napokban lépéseket tesz kínai szoftvervállalatok ellen

Dunai Tibor

Egymilliárd eurónál is nagyobb nyereségre tett szert a BioNTech az első negyedévben

Irányi Dániel

Tizenhétezer embert tartóztattak le hat nap alatt Dél-Afrikában

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen