3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Tudomány

Bill Gates már most tudja, hogy jön a következő világjárvány

Bill Gates szerint a következő világjárvány nagy valószínűséggel 10-15 éven belül fog beköszönteni, de fel kell készülnünk arra, hogy ez akár 3 éven belül bekövetkezik – írja a karpathir.com.

Bill Gates már 2015-ben egy Ted Talkon beszélt egy esetleges világjárvány kitöréséről, amire a világ nincs felkészülve. Noha nem bocsátkozott részletekbe, sokan mégis úgy vélik, voltaképpen megjósolta a koronavírus eljövetelét.

A Microsoft feje 5 év után egy podcasten ismét világjárványok eljöveteléről elmélkedett. Nem tudni, hogy pusztán született jóstehetség, vagy belsős információkat szivárogtatott ki, mindenesetre Bill Gates úgy véli, rövidesen számítanunk kell egy újabb világjárványra.

A milliárdos Microsoft-alapító most egy podcast beszélgetésben mondta el véleményét arról, szerinte a következő pandémia mikor jöhet el:

Reménykedem abban, hogy csak 20 év múlva, de feltételeznünk kell, hogy mostantól 3 éven belül. Jelentős valószínűsége van annak, hogy a világ a mostanihoz hasonló járvánnyal néz szembe 10-15 éven belül.

Rámutatott a home office trendre, és hogy a videókonferencia alapvetően változtatja meg a távoli munkavégzés lehetőségeit.

Azt jósolom, hogy az üzleti utak fele és az irodai munkanapok 30 százaléka fog eltűnni. Továbbra is lesznek üzleti utak és irodai napok, de nem annyi, mint korábban.

Majd sokat sejtetően hozzátette:

Ha bármi is megöl a világon 10 millió embert a következő évtizedekben, valószínűleg az nem egy háború lesz, hanem egy nagyon fertőző vírus. Nem lövedékek, hanem mikróbák.

Bill Gatesnek (és számos más milliárdosnak) egyébként egyáltalán nem ártott meg a világjárvány, sőt. Míg a középosztály és a dolgozói réteg sok helyen létbizonytalanságba süllyedt, a leggazdagabbak jelentős mértékben növelték vagyonukat. Nem túlzás azt mondani, hogy igencsak jövedelmező volt számukra a pandémia.

Fotó: Shutterstock

 

További híreink

Karikónak néhány ‘disznófejű Nagyúrral’ is volt ideje haverkodni New Yorkban

Faragó Dániel

“Lesz egy újabb járványunk. Ez egy más kórokozó lesz”

Irányi Dániel

Bill Gates halálosabb és súlyosabb betegséget okozó kórokozó megjelenésére számít

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben