3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
KiemeltSport

Börtön vár a futballszurkolóra, akit kollégája jelentett fel egy Facebook-videó miatt

Börtönbüntetésre ítélték azt a futballszurkolót, aki a nyári labdarúgó Európa-bajnokság döntője után, egy élő Facebook-bejelentkezésben “rasszista” sértésekkel illetett három “angol” játékost.

A vád szerint bebizonyosodott, hogy az 52 éves Jonathon Best becsmérelte Marcus Rashfordot, kinek nagyszülei még nagyszülei a Saint Christopher és Nevis Államszövetség elnevezésű Karib-tengeri szigetállamban születtek. Onnan vándoroltak be Angliába, illetve Jadon Sanchót, akinek szülei Trinidad és Tobagoban születtek, valamint a nigériai szülők gyermekeként napvilágot látott Bukayo Sakát. A nem túl angol gyökereken kívül van még egy közös pont a három játékosban: mind büntetőt hibáztak az olaszokkal szemben elveszített finálé 11-es párbaja során.

A nyugat-londoni, targoncásként dolgozó vádlottat – aki bűnösnek vallotta magát a per során – azután vonták felelősségre, hogy

egy kollégája jelentette a 18 másodperces klipet a Facebooknak és a rendőrségnek.

A feljelentő korábban felszólította Bestet, hogy vegye le a posztot, de ő erre nem volt hajlandó, mondván: “Az én profilom, azt csinálok, amit akarok”. A derék besúgó ekkor fordult a rendőrséghez. A rögtönítélő bíróság 10 hét börtönt szabott ki a férfira.

Az eset érdekessége, hogy a hírt számos magyarországi balliberális sajtóorgánum is lehozta, s miközben a hazánkban élő magyarok döntő többsége a történet elolvasása után keserű szájízzel és cinikus mosollyal emlékeztek meg a Kádár-rendszerről, ahol igazi hagyománya volt a szomszédok és kollégák feljelentgetésének, addig az Angliában dolgozó, magyar nyelvet beszélő hozzászólók egy része kiállt a feljelentő mellett, mondván az ilyen “bűncselekményeket állampolgári kötelesség jelenteni”, illetve “nagyon jól tette, amit tett”.

MTI nyomán

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben