2.4 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Botka és Szanyi után Szöllősiné is kilépett az MSZP-ből

Dőlni látszik a dominó: Szöllősiné is elhagyta az MSZP-t
A rendszerváltás utáni egyik legmeghatározóbb MSZP-s politikus, Szölőssi Istvánné is kilépett a pártból, szúrta ki a Magyar Nemzet. Mint az ismert: a baloldali értékek hiánya miatt tegnap otthagyta az MSZP-t Szanyi Tibor, előtte pedig Botka László, Szeged polgármestere, a párt egykori miniszterelnök-jelöltje intett búcsút a szocialistáknak.

Szeptemberben komoly meglepetést okozott a somogyi megyeszékhelyen Szöllősi Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének egykori főtitkára, az MSZP korábbi parlamenti képviselője azzal, hogy egy kaposvári civil egyesület, a Polgári Szabadság Platform jelöltjeként indult az önkormányzati választásokon.  Kilépni akkor még nem kívánt a pártból, bár lépésével a kizárását kockáztatta. 

Ennek ellenére most a következőket tette közzé közösségi oldalán:

“Mint olyan, aki soha nem fogadta el sem a globális, sem a nemzeti kapitalizmusnak a társadalom nagyobbik részét kiszorító – neoliberális – politikáját, nemrég én is persona non grata lettem az MSZP-ben, ahonnan egy látszólag alapszabályi, a valóságban politikai indíttatású vita után 2019. december 13-án kiléptem”

A  veterán politikus állítja: nem ő változtatott az értékrendjén, hanem a szocialista párt veszíti el sorban azokat az ideológiai kapaszkodókat, amely nélkül szerinte nincs tisztességes, az emberek boldogulását szolgáló politika.

Izgatottan várjuk, hogy ki lesz a következő!

Forrás: PS nyomán

 

 

 

 

 

További híreink

Esztétika szakos bölcsész, LMBTQ aktivista és Józsefváros büszkesége – velük újulna meg ismét az MSZP

Faragó Dániel

Kunhalmi a tévében: “az MSZP-nek megvan az 5 százaléka”

Faragó Dániel

Gyanús, aki él: egymást „Fidesz-bérencezik” a balliberális oldalon

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben