13.4 C
Budapest
2020. szeptember 18., péntek
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek Kiemelt

Brutális zuhanásra számít a magyar cégvezetők több mint fele

A megkérdezett cégvezetők döntő többsége egyetértett abban, hogy az adók és járulékok csökkentése jelenteni érdemi segítséget.

Közel háromszáz cégvezető és vállalati döntéshozó töltötte ki a G7.hu gazdasági portál és az SAP közösen összeállított kérőívét. A portál beszámolója szerint a válaszadók majdnem kétharmada árbevétel-csökkenést vár az idén, ezen belül is minden ötödik cég 30 százaléknál nagyobb zuhanásra számít. Tízből hat cég kalkulál kisebb-nagyobb csökkenésre az idei árbevételében, 3 cég stagnálásra számít, miközben 10-ből mindössze 1 cég számol növekedéssel.

Talán nem meglepő, hogy a turizmus-vendéglátás szektorban a legpesszimistábbak a vállalkozók. A jelentős visszaesés mellett ráadásul az elbocsájtások is itt a legmagasabbak: 5-ből 4 cégnek kellett elbocsátania dolgozókat, a fennmaradó 20 százalék pedig létszámstopot rendelt el. A leépítések sem elhanyagolhatóak:

az érintett vállalkozások a dolgozók felét, vagy kétharmadát voltak kénytelenek elbocsátani.

Az autóipar is megszenvedte az elmúlt fél évet: minden második cégnél elbocsátásokra került sor.

A kérdőív készítői arra is rákérdeztek, hogy mi segítené a cégeket leginkább.

Legtöbben az az adók és járulékok csökkentésére és az elbocsátások megelőzésére adott érdemi bértámogatásra szavaztak.

G7.hu nyomán

Kapcsolódó híreink

Összeomlott a német gazdaság?

Kiss Albert

Feljelenti Toroczkait a Horthy felvonulás után a TEV

Kiss Albert

Gyurcsányság és az önsorsrontó magyar ellenzék

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben