8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

Budapesten dílerkedett a nigériai banda

Többhónapos nyomozás után főként külföldiekből álló, drogterjesztő bandát számoltak fel a rendőrök kedden délután.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint a társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, főleg az egyikük által üzemeltett szórakozóhelyen. Többhónapos nyomozás után kedden délután egyszerre fogták el a banda tagjait. Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben, az utcán, két nigériai állampolgárt egy közeli lakásban fogtak el. A gyanúsítottak a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök ezt megakadályozták. Két további, menekülni próbáló gyanúsítottat szintén az utcán fogtak el a nyomozók. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát még tisztázzák.
A dílerektől mintegy 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.
A KR NNI jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság pénteken elrendelte. A kábítószerelosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta – olvasható a rendőrségi közleményben.

MTI

Fotó: police.hu

 

További híreink

Időseknek szóló tájékoztatót fog megjelentetni a kormány

Dunai Tibor

Már a dohányboltok is zárnak délután háromkor!

Kiss Albert

Nem írok, nem olvasok

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen