33.6 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Buszozás az Alföldön: gyerekektől akart késsel cigarettát kérni egy utazó

Egy kunszentmártoni férfi még januárban fogta magát és lakóhelyén felszállt egy Budapest felé közlekedő autóbuszjáratra.

Igen ám ,de emberünk nem szereti a hosszú, stresszes utakat, ezért a felszállás előtt több szem nyugtatót vett be és biztos, ami biztos: ráivott még egy kevéskét.

Az utazás során gyerekeket szólongatott és cigit próbált kérni tőlük, de azoknak nem volt, utazónk ekkor vált agresszívvá.

Zsebéből elővette, kinyitotta a rugós kését és megfenyegette az egyik gyereket, hogy vagy ad neki cigit vagy megszúrja őt és a többi utast is.

Mivel cigarettát ekkor sem kapott, a rabló a kést több alkalommal belevágta az előtte lévő ülés fejtámlájába, azt több helyen kivágta, végül a kést eltette – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség keddi közleményéből.

A férfi a kecskeméti pár perces megálló során követte a buszról szintén ekkor leszálló két kiskorút, akiket először arra kért, hogy vegyenek neki cigarettát. Miután a gyerekek megtagadták a kérést, a részeges utazó a kezét a kést rejtő zsebébe tette és felszólította egyiküket értékei átadására. A gyerek a követelésnek nem tett eleget és otthagyta az erőszakoskodót, aki ezután vissza szállt a buszba. A férfit Budapestre érkezésekor a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Később kiderült, hogy a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott 2021 nyarán Kunszentmártonban, 3 hét alatt négy esetben is ittas állapotban vezetett, egyszer egy segédmotor-kerékpárt, háromszor pedig személyautót. Utolsó alkalommal a súlyosan ittas állapotban lévő férfi az elindulást követően az autóval lesodródott az útról és egy ház oldalába csapódott.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével, valamint ittas járművezetés vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását és a járművezetéstől való végleges eltiltását indítványozza – írja a közlemény.

További híreink

Az alaptörvény kilencedik módosításáról dönthet a parlament

Gabay Dorka

Tizenkét milliárd hordónyi olajkincsre bukkantak Afrika közepén

Dunai Tibor

Új szárnnyal bővült a szegedi fül-orr-gégészeti klinika

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben