0.3 C
Budapest
2022. január 18., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Covid-kórház koronavírus teszt nélkül?

Az alábbi történetet egy felháborodott gyulai lakos osztotta meg velünk, akinek a családjával történt meg az eset.

Az egész úgy indult, hogy olvasónk gyermekének fájt a torka. Orvoshoz természetesen nem mehetett, ugyanis a “Covid-vészhelyzetre” hivatkozva a háziorvosok jelentős része továbbra is nagyrészt távgyógyítással praktizál. A gyermek felhívta tehát a háziorvosát, hogy az telefonon keresztül diagnosztizálja, majd írjon fel neki valamilyen gyógyszert. A tünetek már jól ismertek a családban, hiszen a gyermek ősszel rendre torokgyulladással küszködik. Az orvosának elmondta, a torokfájáson és a köhögésen kívül nincs más problémája, nem vesztette el a szaglását, érzi az ízeket, nem folyik az orra, nincs láza sem, és viszonylag tűrhetően van.

Ám ez a mai világban már nem megy olyan könnyen, mikor egy tüsszentés után is PCR-tesztet dugnak az ember orrába. Közölte az orvos, hogy hamarosan keresni fogják telefonon a teszt elvégzésének ügyében. Néhány óra múlva csörgött a telefon, ahol elmondta a gyermek ugyan azt, amit a háziorvosának előtte.

Közölték vele, hogy mivel állapota nem súlyos, így nem mennek ki tesztelni, hanem másnap x órára menjen át Békéscsabára leteszteltetni magát.

Ez az egy mondat széleskörű megdöbbenést váltott ki a családból. És nem csak azért, mert ha tényleg olyan veszélyes és halálos a koronavírus, mint ahogyan azt a média és a politikusok beállítják nekünk, akkor mégis hogyan kötelezhetnek arra egy potenciális fertőzöttet, hogy menjen közösségbe, szálljon buszra, és utazzon majd 16 kilométert egy másik városba, aztán menjen be legyengült immunrendszerű betegek közé, ahol majd tesztelik.

Az eset kapcsán megkerestük Vidó Attilát, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltjét, aki a következőket tette hozzá:

“Ez így önmagában is a tragikomédia definíciója, ám ami az i-re feltette a pontot az a történet igazi abszurditásra. Tudniillik ugyanis, hogy Gyulán található Békés megye egyetlen Covid-kórháza. Tehát a megye egyetlen Covid-kórházában mindent csinálnak, csak koronavírus-tesztet nem. Ahhoz Békés megye összes potenciális betegének a békéscsabai kórházba kell befáradnia, hogy egy esetleges pozitív eredmény után onnan átbuszozhassanak Gyulára a kórházba. Teljesen logikus, nem igaz?”

– tette hozzá Vidó.

Ráadásul történik mindez úgy, hogy a Békés Megyei Központi Kórház hivatalos weboldalán külön kéri a potenciális fertőzöttektől, hogy ha tehetik, ne mozduljanak ki otthonról, a tömegközlekedést pedig végképp kerüljék el.

Olvasónk elárulta, gyermekével először egy gyorstesztet csináltattak, miután az negatív lett, jöhetett a PCR-teszt (csak másnap délután volt elérhető a ügyfélkapun keresztül), ami szintén negatív eredményt mutatott. Így történetünk alanya egészen biztosan nem fertőzött meg senkit, de mi lett volna, ha az eredmény pozitív? Ezen kívül még az is “komikus”, hogy mire ez az egész procedúra lezajlott 3 nap telt el, ami idő alatt a beteg szinte teljesen meggyógyult a mézesteától és a C-vitamintól.

Arról nem is beszélve, hogy az mégis milyen orvosi gyakorlat, hogy az emberre rá se néznek, míg nem mutat fel két negatív Covid-tesztet?

Buszozgasson csak betegen, mit számít az? Manapság úgyis csak a koronavírustól kell félni, hiába haltak meg tavaly többen a magas vérnyomás következtében. Hogy  csak egy példát mondjunk.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

Egymillió ember kényszerült elmenekülni az otthonából az afrikai Burkina Fasóban

Szabó Norbert

Komoly kormányátalakítás készül Varsóban

Irányi Dániel

Német legfelső bíróság: a Facebook visszaél piaci fölényével

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen