34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Csehországban eltörlik a “védettségi” igazolványt

Jövőhéttől ismét “védettségi” igazolvány nélkül, szabadon látogathatóak az éttermek, a szolgáltatók és a szórakozóhelyek Csehországban. Vagyis az országban megszűnik az oltatlan, egészséges polgárok diszkriminációja – derül ki a Reuters cikkéből. 

Petr Fiala miniszterelnök indokolatlannak látja a megkülönböztetés fenntartását, mivel, noha jelentősen emelkedtek a megbetegedések az elmúlt egy hónapban, ez nem befolyásolta érdemben a kórházak leterheltségét.

Ennek okán február 9-től megszüntetik a “védettségi” igazolványok használatát, vagyis az oltatlanok ismét szabadon mehetnek étterembe, moziba, koncertekre, stb. A létszámkorláthoz és a kötelező maszkviseléshez azonban továbbra is ragaszkodik a kormány.

Ezen felül február 18-tól megszüntetik a kötelező tesztelést az iskolákban.

Fotó forrása: ujszo.com

További híreink

Nyakon szúrta börtönőrét az utrechti terrorista

Irányi Dániel

Hollandiában 5000 szurkolót beengednek a litvánok ellen

Faragó Dániel

A nomádok földje kapta a legjobb filmért járó Oscar-díjat

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben