26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

Csenyétén, a borsodi “no-go” zónában megerősítették a járőrszolgálatot

A polgármester állítása szerint a mentőket ő kérte meg, menjenek be vele a sürgősségi ellátásra szoruló, 49 éves beteghez, mivel jelenléte a biztosíték arra, hogy semmilyen bántalmazás nem érhet senkit sem. A polgármester azt állítja, a mentők neki akkor azt mondták, a diszpécserközpont utasítása szerint kell eljárniuk, ahonnan azt kérték tőlük, saját és a beteg ellátásának biztonsága érdekében csak akkor mehetnek tovább, ha a rendőrség biztosítja a helyszínt.

– Valaki hibázott, emiatt egy ember meghalt, ezt bizonyítja, hogy a rendőrség büntetőeljárást rendelt el az ügyben – mondta Kiss István, aki úgy fogalmazott: nagyon sajnálja, hogy idáig fajultak a történtek. Kiss állítása szerint az általa vezetett faluban nem volt olyan valós vészhelyzet, amitől tarthattak volna a mentők.

– A beteg állapotának súlyossága miatti elkeseredésben néhány rokon elragadtatta magát, de a fenyegetésüknek nem volt reális alapja, ráadásul az én megjelenésemmel le is csillapodtak a kedélyek.

Tiszteljük és szeretjük a mentőket, orvosokat, de az, hogy korábban máshol érte őket támadás, még nem jelenti azt, hogy itt, Csenyétén is életveszélyben lettek volna azon a januári estén – mondta a falu vezetője.

 

A mentőszolgálat kiáll megfenyegetett munkatársai mellett
Fotó: Kurucz Árpád

A polgármester szerint a független magyar bíróságnak kell igazságot szolgáltatnia. Attól tart, hogy a rendőrség által nyomozati cselekményként elvégzett rabosítás miatt szélsőséges támadások érhetik a falut. A rendőrségnek nincs ilyen jogsértés előkészületére utaló információja, de a nyugalom érdekében megerősítették a település járőrszolgálatát.

Mint azt megírtuk: óriási felháborodást keltett, hogy rabosították azt a két mentőt, akik – mivel a segélyhívás során verbális fenyegetés érte őket, és ezt az Országos Mentőszolgálat is igazolta – nem mentek be idén januárban egy beteghez a csenyétei cigánytelepre rendőri biztosítás nélkül.

Forrás: Magyar Nemzet

További híreink

Már a petárdázás előtt érdemes nyugtatót kérni az állatoknak

Szabó Norbert

Újabb letartóztatás a 28-as villamoson elkövetett emberölés ügyében

Szabó Norbert

A magyar népesség egy nagyon jelentős része egyedül él

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben