-1.3 C
Budapest
2021. január 15., péntek
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist

Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist, mert anyja, egy cirkuszból öt éve kimentett állat, nem tudja szoptatni.

Nieve (Hó), a kis bengáli tigris a múlt héten jött világra a masayai Nemzeti Állatkertben 954 gramm súllyal. Anyja helyett az állatkert igazgatójának felesége ad neki enni háromóránként.

Egész Közép-Amerikában ritka a fehér tigris, Nicaraguában első ízben született ilyen példány, bár a fővárostól, Managuától 20 kilométerre fekvő állatkertben már él két, 2019-ben Mexikóból kapott fehér tigris.

Az újszülött szülei hagyományosak, sárga-fekete csíkosak, Nieve anyai nagyapjától örökölte a bunda fehér színét okozó géneket. A kistigris légzési problémákkal és enyhe náthával született, ezért jelenleg gyógyszereket is kap.

A fehér tigrisek nem képeznek önálló fajt, és nem albínó állatok. Vadon élő példány nem ismert, állatkertekben néhány tucat fordul elő belőlük.

(Forrás: MTI – Fotók: AFP)

Kapcsolódó híreink

Fókakölykök százai haldokolnak a Balti-tenger partvidékén a jégmentes tél miatt

Szabó Norbert

Boszporusz tengerszorost is újra látogatják a delfinek

Kiss Albert

A farkasok visszatérése kedvező hatással lehet a teljes ökoszisztémára

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben