3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Környezetvédelem

Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist

Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist, mert anyja, egy cirkuszból öt éve kimentett állat, nem tudja szoptatni.

Nieve (Hó), a kis bengáli tigris a múlt héten jött világra a masayai Nemzeti Állatkertben 954 gramm súllyal. Anyja helyett az állatkert igazgatójának felesége ad neki enni háromóránként.

Egész Közép-Amerikában ritka a fehér tigris, Nicaraguában első ízben született ilyen példány, bár a fővárostól, Managuától 20 kilométerre fekvő állatkertben már él két, 2019-ben Mexikóból kapott fehér tigris.

Az újszülött szülei hagyományosak, sárga-fekete csíkosak, Nieve anyai nagyapjától örökölte a bunda fehér színét okozó géneket. A kistigris légzési problémákkal és enyhe náthával született, ezért jelenleg gyógyszereket is kap.

A fehér tigrisek nem képeznek önálló fajt, és nem albínó állatok. Vadon élő példány nem ismert, állatkertekben néhány tucat fordul elő belőlük.

(Forrás: MTI – Fotók: AFP)

További híreink

Szudáni zebra érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe

Varga Lilla

Huszonhat ausztrál lepkefajt fenyeget a kihalás veszélye

Varga Lilla

Négy gyűrűsfarkú maki született a Nyíregyházi Állatparkban

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben