16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

Czeglédy Csaba kiakadt az új bíróság kijelölése miatt

Eldőlt, hogy Kecskeméten folytatódik a Czeglédy-per, miután a szegedi bírók elfogultságra hivatkozva, egymás után kapitulálva kiszálltak az utóbbi idők legátpolitizáltabb peréből. Csakhogy a baloldali politikus szerint a Kecskeméti Törvényszék sem járhatna el törvényesen.

Szegedi Törvényszék testületileg kiszállt a Czeglédy-ügyből az összes bíró elfogultsága miatt.

A lassan jogi szappanoperává avanzsáló büntetőügyet ezért más bíróságra kellett áttenni, és a Szegedi Ítélőtábla a Kecskeméti Törvényszéket jelölte ki – erről a bíróság az MTI-t tájékoztatta, ugyanakkor Czeglédy védelme eljuttatta hozzánk az erről szóló végzést is. Ebből az is kiderül, hogy a döntés ellen nem lehet fellebbezni, hosszan sorolják benne indoklásként, hogyan fogytak el a bírók a szegedi bíróságon. A vádat továbbra is a Csongrád Megyei Főügyészség képviseli.

„Továbbra is két lábbal tiporják a törvényeket, ugyanis a Szegedi Ítélőtáblának még két lényeges beadványunkról döntenie kellett volna: egyrészt egy illetékességi kifogásunk még előttük van, mert állítjuk, hogy nemcsak a szegedi, de a kecskeméti bíróság sem járhat el jogszerűen. Másrészt bejelentettük magának az ítélőtáblának az elfogultságát, miután a sajtóból arról értesültünk, hogy a Szeviép-ügyben maguk jelentettek elfogultságot. Így míg ezekben a kérdésekben nincs döntés, nem határozhattak volna arról, hogy a Kecskeméti Törvényszéket jelölik ki” – kommentálta Czeglédy Csaba a fordulatot.

Ezzel a kordé ismét elkerülte a szamarat, ami súlyos törvénytelenséget jelent, erre már fel is hívtuk írásban az ítélőtábla vezetőjének figyelmét – tette hozzá.

A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 emberrel szemben. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja döntően a diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

(HVG)

További híreink

Sorra valósítják meg a Mi Hazánk javaslatait

Joó György

Lantos János: komoly kritikánk van a kormánnyal szemben a Pride kapcsán (VIDEÓ)

Faragó Dániel

Bemutatjuk a 68 éves nagymamát, aki pedofilokat kasztrál

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen